Viza pentru Vietnam

Viza Vietnam - informatii obtinere viza Vietnam

Este necesară viza

Cetățenii români care călătoresc în Republica Socialistă Vietnam trebuie să dețină o viză valabilă în pașaportul simplu. Posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu sunt exceptaţi de la obligativitatea deţinerii vizei pentru deplasări ce nu depăsesc o perioadă de 90 de zile.
Atenţie! În Republica Socilistă Vietnam pașapoartele temporare sunt acceptate de autorități numai pentru ieșirea din țară, în cazul în care acest document a fost eliberat de Ambasada României la Hanoi.
Pentru facilitarea obținerii vizelor de intrare, guvernul vietnamez a introdus sistemul electronic de acordare a vizelor la frontieră pentru:
-cetățenii statelor în care nu există o autoritate vietnameză competentă să elibereze vize;
-cetățenii străini care tranzitează mai multe state în drumul lor spre Vietnam;
-turiștii care fac parte dintr-un grup organizat de o firmă turistică internațională din Vietnam;
-membrii echipajelor de nave care ancorează într-un port și pleacă dintr-un alt punct de frontieră;
-străinii care sosesc în Vietnam pentru funeraliile unui membru de familie sau vizitează mormântul unui membru de familie ;
-străinii care participă în situații de urgență la acțiuni de salvare, de prevenire a dezastrelor naturale, epidemice sau în alte scopuri la cererea autorităților vietnameze.
La frontieră străinii trebuie să prezinte un pasaport cu valabilitate mai mare de 6 luni la data solicitării vizei de intrare, o solicitare de viză completată și o fotografie recentă. Copiii sub 14 ani trebuie să fie menționați în solicitarea de viză a părintelui însoțitor ori a persoanei însoțitoare în cazul în care minorul este inclus în pașaportul acestuia.
Cetățenii români pot aplica pentru viza turistică on-line prin https://visa.mofa.gov.vn/Homepage.aspx.
Solicitanții de viză pentru afaceri trebuie să se adreseze misiunilor diplomatice ale Republicii Socialiste Vietnam în străinătate.
Înainte de a călători în Republica Socialistă Vietnam trebuie să vă asigurați că pașaportul dumneavoastră este valabil cel puțin 6 luni de la momentul intrării pe teritoriul acestui stat. Intrarea în Republica Socialistă Vietnam va fi refuzată în cazul în care pașaportul nu are valabilitatea menționată, iar compania aeriană nu vă va permite îmbarcarea la bordul aeronavei.
Vizele turistice trebuie reînnoite în cazul în care cetățenii străini doresc să rămână pe teritoriul Republicii Socialiste Vietnam mai mult de 30 de zile. Vizele turistice pot fi reînnoite numai o singură dată.
Pentru o perioadă de ședere mai mare de 30 de zile se recomandă contactarea Ministerului Securității Publice din orașele Hanoi sau Ho Chi Minh. Depășirea perioadei de ședere acordată prin viză este considerată o încălcare a legii și se sancționează cu:
-plata unei amenzi la punctul de trecere a frontierei la plecare (pentru depășirea valabilității, indiferent de numărul de zile);
-interdicția intrării pe teritoriul vietnamez și înregistrarea persoanei pe lista neagră / a indezirabililor, cărora le este refuzat dreptul de intrare în Republica Socialistă Vietnam.

Ambasada Romaniei in Vietnam . Misiuni diplomatice in Vietnam

Ambasada României – Republica Socialistă Vietnam

Adresa: 5 Le Hong Phong Street, Hanoi

Nr. Tel.: +84 43 8452014

E-mail: hanoi@mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +53 72 144978