Viza pentru Uzbekistan

Viza Uzbekistan - informatii obtinere viza Uzbekistan

Este necesară viza

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan. Durata de şedere permisă de viză poate fi de 30 de zile, 3 luni sau 1 an, iar tipurile de vize acordate sunt: turistică, afaceri, serviciu, activităţi profesionale, tranzit.
Conform decretului prezidențial privind stimularea potențialului turistic al Republicii Uzbekistan, începând cu 1 februarie 2018 se introduce, pentru cetățenii a 39 state, între care România, o procedură simplificată de obținere a vizei, exclusiv pentru situaţia în care dosarul cu documentele aferente este depus la secţiile consulare din cadrul misiunilor diplomatice uzbece. Astfel, cetățenii români vor putea obține viza de intrare în Republica Uzbekistan în cel mult 2 (două) zile lucrătoare, fără obligativitatea de a prezenta voucher-ul touristic sau invitația din partea persoanelor fizice sau juridice din Uzbekistan, această cerință fiind eliminată prin decretul prezidențial menționat.
Atenţie! Republica Uzbekistan nu are reprezentanţă diplomatică în România. Vizele pot fi obţinute de la cea mai apropiată misiune diplomatică a Uzbekistanului, respectiv Ambasada Republicii Uzbekistan în Ucraina (Kiev), Ambasada Republicii Uzbekistan în Turcia (Ankara) sau Consulatul General al Uzbekistanului la Istanbul (Turcia).
Există în continuare şi posibilitatea ca cetăţenii români să obţină viza pe aeroport, numai în situaţia în care persoana (fizică sau juridică) care face invitaţia este din Uzbekistan şi a adresat, în prealabil, o invitaţie oficială cetăţeanului român. Ulterior, persoana care a adresat invitaţia are obligaţia să se deplaseze la Departamentul Consular din cadrul MAE al Republicii Uzbekistan, unde va completa o cerere şi va obţine un pre-acord al autorităţilor locale („visa support”). Cu acest pre-acord, persoana care a adresat invitaţia îl va aştepta la aeroport, la sosire, pe cetăţeanul român, pentru a-l sprijini în obţinerea vizei.

Ambasada Romaniei in Uzbekistan . Misiuni diplomatice in Uzbekistan

Ambasada României – Republica Uzbekistan

Adresa: Str. Zanjirbog (fostă Rejametova) nr. 44 A, Taşkent

Nr. Tel.: +998 71 2526355

E-mail: taskent@mae.ro

Website: http://taskent.mae.ro/

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro; taskent.consul@mae.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +998 71 2526888