Viza pentru Uganda

Viza Uganda - informatii obtinere viza Uganda

Este necesară viza

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan. Durata de şedere permisă de viză poate fi de 30 de zile, 3 luni sau 1 an, iar tipurile de vize acordate sunt: turistică, afaceri, serviciu, activităţi profesionale, tranzit.
Conform decretului prezidențial privind stimularea potențialului turistic al Republicii Uzbekistan, începând cu 1 februarie 2018 se introduce, pentru cetățenii a 39 state, între care România, o procedură simplificată de obținere a vizei, exclusiv pentru situaţia în care dosarul cu documentele aferente este depus la secţiile consulare din cadrul misiunilor diplomatice uzbece. Astfel, cetățenii români vor putea obține viza de intrare în Republica Uzbekistan în cel mult 2 (două) zile lucrătoare, fără obligativitatea de a prezenta voucher-ul touristic sau invitația din partea persoanelor fizice sau juridice din Uzbekistan, această cerință fiind eliminată prin decretul prezidențial menționat.
Atenţie! Republica Uzbekistan nu are reprezentanţă diplomatică în România. Vizele pot fi obţinute de la cea mai apropiată misiune diplomatică a Uzbekistanului, respectiv Ambasada Republicii Uzbekistan în Ucraina (Kiev), Ambasada Republicii Uzbekistan în Turcia (Ankara) sau Consulatul General al Uzbekistanului la Istanbul (Turcia).
Există în continuare şi posibilitatea ca cetăţenii români să obţină viza pe aeroport, numai în situaţia în care persoana (fizică sau juridică) care face invitaţia este din Uzbekistan şi a adresat, în prealabil, o invitaţie oficială cetăţeanului român. Ulterior, persoana care a adresat invitaţia are obligaţia să se deplaseze la Departamentul Consular din cadrul MAE al Republicii Uzbekistan, unde va completa o cerere şi va obţine un pre-acord al autorităţilor locale („visa support”). Cu acest pre-acord, persoana care a adresat invitaţia îl va aştepta la aeroport, la sosire, pe cetăţeanul român, pentru a-l sprijini în obţinerea vizei.
Atenţie! Având în vedere elementele menţionate, MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze corespunzător şi să respecte întocmai procedurile de obţinere a vizei pentru Uzbekistan.
De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români să nu facă rezervări de avion sau hotel pentru Uzbekistan fără a avea certitudinea obţinerii vizei şi să contacteze Ambasada României, cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de sosirea în Uzbekistan.
Republica Uzbekistan a introdus sistemul electronic privind completarea cererilor de viză în regim on-line. Noul sistem oferă posibilitatea ca cererile pentru obţinerea vizei de intrare în acest stat să fie depuse pe pagina web: http://evisa.mfa.uz.
Cetăţenii străini trebuie să se înregistreze sau să obţină un permis de şedere temporară în 3 zile lucrătoare de la sosirea în Uzbekistan. Permisul de şedere este eliberat de Ministerul Afacerilor Interne, în funcţie de tipul şi durata vizei. De asemenea, hotelurile efectuează automat înregistrarea cetăţenilor străini, nefiind necesară întrepriderea altor demersuri din partea acestora.
Pentru verificarea şi a altor condiţii privind intrarea pe teritoriul Uzbekistanului, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Uzbekistan (www.mfa.uz).

Ambasada Romaniei in Uganda . Misiuni diplomatice in Uganda

Reprezentat de Ambasada României – Republica Kenya

Adresa: Eliud Mathu Street 1119, Runda, Nairobi P.O. Box 63240-00619, Nairobi, Kenya

Nr. Tel.: +254 721 214073

E-mail: nairobi@mae.ro; nairobi.consul@mae.roConsulat Onorific – Kampala

Adresa: Plot 2140, Old Kira Road, Bukoto, P.O.Box 24644, Kampala

Nr. Tel.: +256 414 532 48

E-mail: murungi@romanianconsulate.co.ug