Viza pentru Turkmenistan

Viza Turkmenistan - informatii obtinere viza Turkmenistan

Este necesară viza

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Turkmenistan au nevoie de viză de intrare.
Durata de şedere permisă de viză variază de la câteva zile la un an.
Vizele turistice pot fi solicitate direct de la Ambasada Turkmenistanului în România, Ministerul Turismului din Turkmenistan sau prin intermediul unor agenţii turistice.
Atenţie! Puteţi obţine viza de intrare şi pe aeroportul din Ashgabat, capitala Turkmenistanului, însă numai în baza unei invitaţii obţinute anterior de la Serviciul de Stat pentru Migraţie al Turkmenistanului, motiv pentru care se impune contactarea prealabilă a Ambasadei Turkmenistanului în România (http://romania.tmembassy.gov.tm). Invitația respectivă va permite, de asemenea, și plecarea de pe aeroportul Istanbul cu destinația Ashgabat, fiind solicitată de autoritățile de frontieră turce.
În această situație, la sosirea pe aeroportul din Ashgabat, solicitantul trebuie să prezinte autorităţilor de frontieră paşaportul valabil (cel puţin 3 luni de la data expirării vizei pe care o solicită), însoţit de invitaţie şi de o fotografie color, de dată recentă (3x4 cm).
Viza de intrare obţinută direct de la Punctul de Control Trecere Frontieră (ex: Aeroportul Internaţional din Ashgabat), este mai scumpă decât viza obţinută la Oficiile Consulare ale Turkmenistanului în străinătate, motiv pentru care se recomandă cetăţenilor români să evite, pe cât posibil, folosirea acestei proceduri.
Atenţie! În cazul în care doriţi să petreceţi mai mult de 3 zile lucrătoare în Turkmenistan, sunteţi obligat să vă înregistraţi la Serviciul de Stat pentru Migraţie în primele 72 de ore ale prezenţei în acest stat.
Cetăţenii români care se află pe teritoriul Turkmenistanului, în sejururi mai mari de 3 zile, sunt obligaţi să informeze Serviciul de Stat pentu Migraţie cu privire la orice schimbare survenită în condiţiile de şedere, părăsirea localităţii de înregistrare etc.
Atenţie! Pentru a evita apariţia unor situaţii neplăcute, cetățenii români care doresc să călătorească în Turkmenistan, sunt sfătuiți să evite utilizarea paşaportului temporar. În anumite cazuri Serviciul Migraţiei de Stat din Turkmenistan nu a recunoscut paşapoartele temporare şi a refuzat eliberarea vizei pe paşapoartele temporare româneşti. Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia statului turkmen, vă recomandăm sa vă adresaţi Ambasadei Turkmenistan în România.
Atenţie! Vă recomandăm să contactaţi Ambasada României în Turkmenistan (Ashabat, strada Myaty Kosayev nr. 122. tel. (99312) 347.655, e-mail: ashabat@mae.ro) pentru a vă anunţa prezenţa în această ţară şi coordonatele de contact pe durata sejurului.
Pentru situații de urgență, în care se impune asistență consulară, puteți apela telefonul de urgență +993 61 055 881.

Doriţi să munciţi în Turkmenistan?

Accesul cetățenilor străini pe piața muncii din Turkmenistan este posibil numai în baza unui contract de muncă semnat cu o companie străină sau locală, care își desfășoară activitatea în Turkmenistan.
În baza acestui contract, cetățeanul străin (inclusiv român) poate obține viza de intrare în Turkmenistan.
Ulterior, după intrarea în Turkmenistan, cetățeanul străin trebuie să solicite viza de lungă ședere la Serviciul de Stat pentru Migrație al Turkmenistanului.
Pentru obținerea vizei, solicitantul trebuie să prezinte:
contractul de muncă semnat;
certificat medical, inclusiv testul HIV;
dovada spațiului de locuit în Turkmenistan;
pașaport în original și copiei;
4 foto color de dată recentă 3x4 cm.

Ambasada Romaniei in Turkmenistan . Misiuni diplomatice in Turkmenistan

Ambasada României – Turkmenistan

Adresa: Str. Myati Kosayew, nr. 122, Ashgabat

Nr. Tel.: +993 12 347655

E-mail: ashabat@mae.ro

Website: http://ashgabat.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: + 993 12 347 63