Viza pentru Turcia

Viza Turcia - informatii obtinere viza Turcia

Nu este necesară viza pentru o perioada de 90 zile

Cetăţenii români care călătoresc în Turcia în scop turistic sau de afaceri (întâlniri) nu au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada de şedere nu poate depăşi 90 zile într-un interval de 6 luni. Perioada de şedere se calculează retroactiv, de la data ieşirii din Republica Turcia, iar nu de la data primei intrări.

Cetăţenii români care ştiu că urmează să se deplaseze în Turcia pentru alte scopuri (angajare, studii, formare profesională, cercetare științifică ori alte scopuri similare) sau o ședere mai mare de 90 de zile trebuie să obţină, în prealabil, de la reprezentanţele diplomatice/consulare ale Turciei din România, o viză de lungă şedere pentru intrarea şi şederea pe teritoriul Turciei.
Pentru studenții români, participanți la Programul de mobilitate Erasmus, finanţat de Comisia Europeană, care dețin scrisoare de acceptare a unei instituții de educație din Turcia, viza de lungă ședere pentru studii poate fi eliberată, pe baza cererii individuale, fără taxe, de către Ambasada Republicii Turciei la București, precum și de către Consulatul General al acestei țări la Constanța. Studenților care dețin acest tip de vize li se eliberează, la cerere, permise de ședere temporară, fără taxe, după sosirea în Turcia.
Cetățenii români, conducători de mijloace de transport auto de marfă sau persoane, pot intra pe teritoriul Turciei numai în baza unei vize de intrare, obţinută de la reprezentanțele diplomatice/consulare ale Turciei din România.
Cetățenii români, membri ai echipajelor navelor și aeronavelor aparținând companiilor române, care efectuează curse regulate în Turcia, sunt scutiţi de vize de intrare pe teritoriul acestei ţări, pe bază de liste nominale.

Ambasada Romaniei in Turcia . Misiuni diplomatice in Turcia

Ambasada României – Republica Turcia

Adresa: Bükres Sokak No.4, ౺nkaya, 06680, Ankara

Nr. Tel.: +90 312 4663706

E-mail: ankara@mae.ro; romanyabyk@dsl.ttmail.com

Website: http://ankara.mae.ro/

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +90 312 4477940Consulat General – Izmir

Adresa: Strada 1479, nr. 9, Alsancak

Nr. Tel.: +90 232 4651460

E-mail: izmir@mae.ro

Website: http://izmir.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro; izmir.consul@mae.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +90 232 4650579Consulatul Onorific al României la Eski↞hir

Adresa: Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi No. 11 Tepebaşı / Eskiᗾhir

Nr. Tel.: +0222 221 2009

E-mail: eerbar@etigrup.com.tr