Viza pentru Thailanda

Viza Thailanda - informatii obtinere viza Thailanda

Este necesară viza

Cetăţenii români care dorefsc să călătorească în Thailanda au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul acestui stat.
Autorităţile thailandeze eliberează viză de intrare şi la frontieră, pentru o perioadă de şedere de până la 15 zile. Pentru a obţine o viză de intrare în Thailanda pe aeroport va trebui sa vă deplasaţi, după coborârea din avion, la biroul “Oficiul Emigrări şi Vize Speciale, Diplomaţi şi Visa-On-Arrival” unde sunt necesare următoarele:
valabilitatea paşaportului să fie de minimum 6 luni;
să completaţi un formular tip;
fotografie 4x6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii;
bilet de avion pentru retur;
durata sejurului să nu depăşească 15 zile;
persoana care călătoreşte individual trebuie să aibe asupra sa suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $) sau echivalentul acestei sume în dolari SUA sau Euro;
pentru o familie (soţ, soţie, copii) suma minimă necesară este de 20.000 Baht (cca 700 $) sau echivalentul acestei sume în dolari SUA sau Euro;
după predarea formularelor şi verificarea documentelor, procedură care va dura în jur de 5-10 minute, cetăţenilor români li se va aplica pe paşaport viza necesară intrării în Thailanda.
Începând cu 27 septembrie 2016, taxa de viză este de 2000 THB.
Atenţie! Cetăţenii români care doresc să rămână pe teritoriul Thailandei pentru o perioadă mai mare de 15 zile, sunt obligaţi să obţină, în prealabil, o viză de intrare de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucureşti. Depăşirea termenului de şedere în Thailanda acordat prin viză va fi sancţionat conform legislaţiei in vigoare! Pentru turiştii care depăşesc durata de 15 zile de şedere, ca beneficiari ai “vizei la sosire”, se va percepe o taxă, după cum urmează:
dacă depăşirea este de o zi, nu se percepe nici o taxă;
începând cu a 2-a zi de şedere peste durata admisă de 15 zile, se va percepe o taxă de 500 Baht (16-17 USD) pentru fiecare zi de depăşire, maximum 20.000 Baht. Această taxă va fi achitată la ieşirea din Thailanda, la punctul de frontieră. Fără achitarea acestei taxe, nu este permisă trecerea frontierei de stat thailandeze. Refuzul sau imposibilitatea de a plăti această taxă, poate conduce la aplicarea unei amenzi de 20.000 Baht şi dispunerea arestării până la achitarea acesteia. Cetăţenii străini care depăşesc perioada acordată de viză cu o perioadă mai mare de 40 de zile, riscă aceleaşi măsuri ca în cazul refuzului de plată.
Pentru o şedere de un an se poate solicita o viza "non-immigrant" la reprezentanţa diplomatică thailandeză, care înaintează cererea spre aprobare Biroului de Imigrări din Thailanda. Pentru informaţii suplimentare poate fi accesată pagina de internet a reprezentanţei diplomatice a Regatului Thailandei la Bucureşti, la http://www.thaiembassy.org/bucharest/.
Cetăţenii români cărora Ambasada României la Bangkok le eliberează un paşaport temporar, trebuie să se prezinte la un birou al poliţiei de imigrări pentru a solicita verificarea în sistem a datei de intrare în ţară care a fost aplicată pe paşaportul precedent şi respectiv aplicarea pe paşaportul temporar a unei ştampile cu data respectivă. Ştampila este necesară întrucât, pentru fiecare zi pentru care se depăşeşte perioada de şedere acordată prin viză, se plătesc penalităţi de 500 baht/zi (cca.13 Euro) Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ambasada Romaniei in Thailanda . Misiuni diplomatice in Thailanda

Ambasada României – Regatul Thailandei

Adresa: 3388/41 Sirinrat Office Building, 12th Floor, Rama IV Road, Khlong Toei, Bangkok 10110

Nr. Tel.: +66 2 2402522

E-mail: bangkok@mae.ro

Website: http://bangkok.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +66 2 2402521;Consulat Onorific – Pattaya

Adresa: 1/36, 1/37 (Floor 1and 2) North Pattaya Road, Nongplue, Bang-Lamung, Chonburi Province

Nr. Tel.: +66 01 8418787;