Viza pentru Sri Lanka

Viza Sri Lanka - informatii obtinere viza Sri Lanka

Este necesară viza

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra în Sri Lanka, iar pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni la data intrării în această țară.
Din punctul de vedere al autorităților srilankeze, pașapoartele românești temporare au același regim ca și celelalte tipuri de paşaport. Astfel, cetățenii români pot călători în Sri Lanka cu pașaportul simplu temporar cu condiția ca acest document să aibă o valabilitate mai mare de 90 zile la sfârșitul termenului de valabilitate a vizei de intrare.
Vizele de intrare în Sri Lanka se pot obține de la misiunile diplomatice ale statului Sri Lanka din străinătate, la sosire în porturile și aeroporturile internaționale ale țării, precum și on-line.
Atenţie! Viza de tranzit sau viza turistică de scurtă şedere se poate obţine on-line, accesând site-ul www.eta.gov.lk şi completând formularul tip cu câteva zile înainte. Taxa de viză se achită folosind mijloace electronice de plată. Viza turistică (cu 1 sau multiple intrări) este valabilă pentru o perioadă de maxim 30 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungită la Departamentul pentru Imigrări din Colombo.
Vizele de intrare se pot obține la sosire în următoarele porturi și aeroporturi din Sri Lanka:
Aeroporturi:
Bandaranaike International Airport din Colombo (BIA);
Ratmalana Airport;
Palali Airport;
Mattala International Airport (MRIA);
Porturi:
Colombo Port;
Galle Harbor;
Magam Ruhunupura Port (Hambantota);
Trincomalee Harbor;
Kankesanthurei Harbor;
Thalaimannar Pier;
Norochcholai Pier;
Taxele de viză pentru posesorii de pașapoarte românești, la data de 26 septembrie 2017, sunt următoarele:
În porturi și aeroporturi
Viză de tranzit cu o intrare, valabilă 2 zile – gratuit;
Viză de tranzit (perioadă de valabilitate de peste 3 zile) – 45USD;
Viză turistică (cu 1 sau multiple intrări), valabilă până la 30 zile – 45 USD;
Viză de afaceri (cu 1 sau multiple intrări), valabilă până la 30 zile – 45 USD;
Posesorii de pașapoarte diplomatice sunt scutiți de vize de intrare pentru o perioadă de ședere de maxim 90 de zile.
Solicitantul de viză trebuie să posede bilet de călătorie pentru întoarcere și mijloace financiare suficiente pentru întreținere.
Obţinerea vizei se poate realiza şi prin intermediul aplicației on-line, accesând site-ul www.eta.gov.lk şi completând formularul tip, cu câteva zile înainte de sosire. Ambasada recomandă obținerea on-line a vizelor pentru a se evita cozile de la ghișeul de acordare a vizelor la aeroportul Bandaranaike din Colombo.

Ambasada Romaniei in Sri Lanka . Misiuni diplomatice in Sri Lanka

Ambasada României – Sri Lanka

Adresa: 25/1, Horton Place, Colombo 7

Nr. Tel.: +94 11 2673331

E-mail: romania@sltnet.lk

Website: http://colombo.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +94 11 2676520;



Consulat Onorific – Kandy

Adresa: Hotel Suisse, 30 Sangarraja Mawatha, Kandy – Sri Lanka

Nr. Tel.: +94 81 5633923

E-mail: hon.consl.romania.kdy@gmail.com

E-mail Relatii Clienti: romania.honconsulate@gmail.com

Nr. Tel. Relatii Clienti: +94 11 4523642