Viza pentru Siria

Viza Siria - informatii obtinere viza Siria

Este necesară viza

Intrarea în Siria se face pe baza vizei de intrare eliberată de ambasadele siriene din străinătate. La punctele de frontieră, viza de intrare se eliberează numai cu titlu de excepţie, în cazuri bine justificate. Orice şedere mai mare de zece zile se înregistrează la poliţia departamentală, iar orice ieşire din Siria după o şedere mai mare de 10 zile se aprobă de poliţia locală (se aplică o ştampilă cu aprobarea de ieşire din ţară). Durata maximă a unei vize este de şase luni (inclusiv vizele diplomatice) dar acestea pot fi prelungite în ţară, după un interviu cu reprezentanţii Ministerului de Interne local, pentru o nouă perioadă de şase luni.
Posesorii vizelor turistice sau de vizită nu pot desfăşura activităţi lucrative. Avizul pentru acordarea vizei de muncă se acordă de Ministerul Muncii numai firmelor locale care angajează forţă de muncă străină. În scopul protejării forţei de muncă internă, acordarea vizelor de muncă pentru străini este limitată de lege. Persoanelor care primesc dreptul şi viza de muncă li se eliberează un permis de şedere valabil un an.
Cetăţenii străini căsătoriţi cu cetăţeni sirieni, care domiciliază în Siria, primesc un permis de şedere cu valabilitatea egală cu cea a paşaportului străin deţinut. Este refuzată intrarea în Siria a persoanelor care deţin o viză israeliană în paşaport. De asemenea, este interzis accesul purtătorilor virusului SIDA. Orice probleme în materie de vize trebuie adresate reprezentanţilor teritoriali ai Ministerului de Interne.

Ambasada Romaniei in Siria . Misiuni diplomatice in Siria

Ambasada României – Republica Arabă Siriană

Adresa: 8, Rue Ibrahim Hanano, P.O. Box 4454, Damascus

Nr. Tel.: +963 11 3327570

E-mail: damasc@mae.ro

Website: http://damasc.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro; consulara@gmail.com

Nr. Tel. Relatii Clienti: +963 11 3348952Consulat Onorific – Lattakia

Adresa: 44 Omar Bin Khattab Street, Joud Company Building, 2nd floor, PO Box 219-119

Nr. Tel.: +963 41 241368;

E-mail: consulara@gmail.com