Viza pentru Qatar

Viza Qatar - informatii obtinere viza Qatar

Este necesară viza

Posesorii de paşapoarte simple:
Începând cu data de 9 august 2017, Statul Qatar a decis acordarea vizei de intrare, de tip turistic, valabilă 180 de zile, cu o durată a șederii de maximum 90 de zile, pentru cetățenii români, la intrarea acestora în Statul Qatar, în regim de gratuitate, cu respectarea următoarelor condiții:
1. deținerea unui pașaport cu o perioadă de valabilitate minimă de șase luni de la data intrării în Statul Qatar;
2. deținerea unui bilet de avion dus – întors.
Nu este nevoie de viză pentru a tranzita aeroportul.

Posesorii de paşapoarte temporare:
Cetăţenii români nu pot intra pe teritoriul statului Qatar în baza unui paşaport simplu temporar, deoarece autorităţile qatareze nu recunosc acest document de călătorie.
Cetățenii români, posesori ai unui pașaport temporar, pot tranzita aeroportul din Doha doar dacă documentul de călătorie are o valabilitate mai mare de șase luni.

Posesorii de paşapoarte diplomatice
La data de 11 decembrie 2015 a intrat în vigoare Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statului Qatar cu privire la eliminarea obligaţiei vizei pentru titularii de paşapoarte diplomatice şi speciale:
Prevederile prezentului acord se aplică următoarelor tipuri de paşapoarte:
1. pentru România: paşapoarte diplomatice;
2. pentru Statul Qatar: paşapoarte diplomatice şi speciale.
Cetăţenii celor două părţi, posesori ai paşapoartelor menţionate mai sus, pot intra, părăsi, tranzita sau rămâne pe teritoriul celeilalte părţi, fără viză de intrare, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 (nouăzeci) de zile în oricare 180 (o sută optzeci) de zile.

Titularii de paşapoarte de serviciu
Cetăţenii români, posesori de paşapoarte de serviciu au nevoie de viză pentru a intra în Statul Qatar. Viza poate fi obţinută de la o misiune diplomatică/oficiu consular din străinătate.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională qatareză, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile Statului Qatar:
Ministerul Afacerilor Externe al Statului Qatar (www.mofa.gov.qa);
Ambasada Statului Qatar în România: Bucureşti, str. Aleea Alexandru nr. 20, sector 1, telefon: (0040-21) 230 42 42, fax: (0040-21) 230 54 46, e-mail: qtr_consular_dpt@b.astral.ro, www.qatarembassy.ro .

Ambasada Romaniei in Qatar . Misiuni diplomatice in Qatar

Ambasada României – Statul Qatar

Adresa: Str. 953, nr.102, zona 65, Dafna Area, Doha, P.O.Box 22511

Nr. Tel.: +974 44 934848

E-mail: doha@mae.ro

Website: http://doha.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +974 40 371220