Viza pentru Oman

Viza Oman - informatii obtinere viza Oman

Este necesară viza

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Oman au nevoie de viză de intrare, indiferent de scopul călătoriei şi de tipul paşaportului deţinut (paşaport simplu/simplu electronic/diplomatic/de serviciu).
Toate tipurile de documente de călătorie folosite de cetăţenii români pentru deplasarea în Oman trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni.
Indiferent de tipul de viză solicitat, este obligatorie încheierea unei asigurări medicale, fie printr-o companie omaneză, fie printr-o companie din străinătate.
Pentru mai multe informaţii privind regimul de acordare al vizelor, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze autorităţile omaneze: Ministerul Afacerilor Externe al Sultanatului Oman (http://mofa.gov.om/?cat=111&lang=en).
Viza se poate obţine de la Ambasada Sultanatului Oman la Roma, Republica Italiană: Via della Camilluccia 625 – 00135 Roma, telefon: 00390636300545, 00390636300517, fax: 0039-063296802, e-mail: embassyoman@virgilio.it.
Viza de scurță ședere pentru posesorii de pașapoarte biometrice românești, pentru 14 zile, poate fi acordată la sosire pe Aeroportul Internațional Seeb. Taxa de viză este de 7 riali omanezi (aproximativ 15 euro). Pașaportul trebuie să aibă valabilitatea de minim șase luni de la intrarea în Oman.
De asemenea, cetățenii români posesori de permise de rezidența în statele din Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG) și membri de familie ai acestora care nu dețin cetățenia română sau documente de călătorie emise de autoritățile române, dar posedă pașapoarte emise de alt stat și permise de rezidența în zona CCG, pot obține viză de scurtă ședere în Oman, pentru o perioadă de 4 săptămâni, cu posibilitatea prelungirii cu încă o săptămână, la toate punctele de intrare în această țară.
Atenție! În calculul dreptului de ședere și al valabilității pașaportului aveți în vedere faptul că perioada este calculată după calendarul islamic Hijri, deci cu câteva zile mai mică decât calendarul gregorian.
Pentru mai multe informații privind viza omaneză și pentru condițiile de acordare, precum și pentru a aplica pe Internet, accesați pagina: https://www.rop.gov.om/english/index.html.

Ambasada Romaniei in Oman . Misiuni diplomatice in Oman

Reprezentat de Ambasada României – Emiratele Arabe Unite

Adresa: 2nd Str, No.9, W(14/1) plot No.13 at Al Rodha Area, P.O.Box 70416, Abu Dhabi

Nr. Tel.: +971 2 4459919

E-mail: abudhabi@mae.ro

Website: http://adudhabi.mae.ro