Viza pentru Noua Zeelanda

Viza Noua Zeelanda - informatii obtinere viza Noua Zeelanda

Nu este necesară viza pentru o perioada de 90 zile

Cetăţenii români pot călători în Noua Zeelandă fără viză de intrare.
Perioada de şedere admisă pentru călătoriile fără vize este de 90 zile intr-un interval de 6 luni de la data primei intrări, dacă deplasarea are loc în interes turistic, pentru vizite sau alte scopuri legale de scurtă durată.
În cazul intrării fără viză, formalitățile de control la frontiera acestui stat sunt extrem de stricte: în mod frecvent, se procedează la efectuarea unui interviu în limba engleză, pe parcursul căruia se solicită toate documentele justificative pentru scopul călătoriei (dovada cazării, invitaţie din partea sponsorului, bilet de avion retur, dovada unor resurse financiare suficiente pentru întreaga durată a sejurului). Dacă apar suspiciuni în sensul că scopul declarat al călătoriei nu corespunde cu cel real, poliția de frontieră locală dispune refuzul intrării și returnarea cu prima cursă de avion disponibilă.
Cetăţenii români care doresc să rămână în Noua Zeelandă pentru un interval de timp mai mare, trebuie să aplice, în prealabil, pentru obţinerea unei vize. Astfel, pentru contractarea și exercitarea unor activități lucrative remunerate, ca și pentru înscrierea la studii este necesară obținerea în prealabil a unei vize de la o ambasadă sau de la un consulat al Noii Zeelande în străinătate. Pentru mai multe detalii, vă puteţi adresa Ambasadei Noii Zeelande la Bruxelles.

Ambasada Romaniei in Noua Zeelanda . Misiuni diplomatice in Noua Zeelanda

Consulat Onorific – Wellington

Adresa: 53 Homewood Avenue, Karori, Wellington

Nr. Tel.: +64 44 766883

E-mail: giffpip@xtra.co.nzReprezentat de Ambasada României – Australia

Adresa: 4 Dalman Crescent, O'Malley, A.C.T. 2606, Canberra

Nr. Tel.: +61 26 2862343

E-mail: embassy@roemb.com.au

Website: http://canberra.mae.ro/