Viza pentru Marea Britanie

Viza Marea Britanie - informatii obtinere viza Marea Britanie

Nu este necesară viza

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Marea Britanie.
Intrarea în Marea Britanie este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Regim de şedere
Cetăţenii români au un drept de şedere pentru o perioadă de până la trei luni pe teritoriul Marii Britanii, fără nicio condiţie sau formalitate, cu excepţia cerinţei de a poseda o carte de identitate valabilă sau un paşaport valabil.
Dreptul de şedere poate fi exercitat pentru perioade mai mari de trei luni dacă cetăţenii Uniuni Europene se află într-una din situaţiile prevăzute în continuare:
sunt angajaţi sau exercită o activitate independentă;
sunt în căutarea unui loc de muncă;
au resurse suficiente pentru ei şi pentru membrii familiilor lor, astfel încât să nu devină o povară pentru sistemul de asistenţă socială în timpul perioadei de şedere şi posedă o asigurare medicală cuprinzătoare;
sunt înscrişi la o instituţie privată sau publică, acreditată sau finanţată de către autorităţile statului gazdă, cu scopul principal de a urma studii, inclusiv de formare profesională, şi asigură autorităţile competente, printr-o declaraţie sau altă procedură echivalentă, că posedă suficiente resurse pentru ei înşişi şi pentru membrii lor de familie, astfel încât să nu devină o povară pentru sistemul de asistenţă socială în timpul perioadei de şedere;
sunt membri de familie care însoţesc sau se alătură unui cetăţean al Uniunii care îndeplineşte condiţiile menţionate anterior.
Viza în scop de vizita permite sederea pentru o perioada de pâna la 120 de zile. Viza în scop de vizita cu intrari multiple poate fi acordata cu valabilitate de pâna la 1 an.

Ambasada Romaniei in Marea Britanie . Misiuni diplomatice in Marea Britanie

Ambasada României – Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord

Adresa: Arundel House, 4 Palace Green, Kensington, London W8 4QD

Nr. Tel.: +44 20 7937 966

E-mail: londra@mae.ro

Website: http://londra.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +44 20 76029833Biroul Consular al României la Edinburgh (parte a Secţiei consulare a Ambasadei)

E-mail Relatii Clienti: edinburgh@mae.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +44 131 5249498Consulat Onorific – Bristol

Adresa: 1 Redland Park, Bristol BS6 6SA

Nr. Tel.: +44 771 1880233

E-mail: romhonconsulbristol@yahoo.co.uk