Viza pentru Malaysia

Viza Malaysia - informatii obtinere viza Malaysia

Nu este necesară viza pentru o perioada de 90 zile

Între România şi Malaysia există un regim de scutire reciprocă de vize în cazul cetăţenilor proprii, pentru o perioadă de maximum 90 de zile, în scopuri nelucrative.
Orice şedere mai lungă de 90 de zile, indiferent de scopul ei (căsătorie, studii, muncă, vizită, turism), presupune obţinerea, în prealabil, a unei vize de lungă şedere. Aceasta poate fi obţinută la o misiune diplomatică malaysiană din străinătate.
La punctele de frontieră malaysiene se aplică cetăţenilor români o viză (nenominală), sub forma unei ştampile în paşaport, prin care se acorda dreptul de şedere în Malaysia pentru o perioadă de 90 de zile, conform acordului dintre cele două state. Cu toate acestea, se recomandă cetăţenilor români să verifice, la punctul de frontieră, dacă ştampila malaysiană prevede într-adevăr dreptul lor de şedere pentru 90 de zile, sau doar pentru 30 de zile, întrucât unii funcţionari locali pot reduce această perioadă legal admisă.
În acelaşi timp, se recomandă în mod deosebit cetăţenilor români, care doresc să beneficieze de toată durata vizei, să calculeze cu atenţie data la care trebuie să părăsească Malaysia, deoarece ştampila din paşaport prevede 90 de zile de la data intrării în ţară, fără însă a specifica data ultimei zile de valabilitate a vizei. Autorităţile malaysiene sunt extrem de stricte în privinţa încadrării în termenele indicate. Depăşirea perioadei de valabilitate a vizei poate fi sancţionată cu expulzarea din Malaysia sau chiar cu detenţie, urmată de expulzare. Măsura este determinată de existenţa unui număr de cetăţeni străini, fără forme legale, care muncesc în Malaysia.
Cetăţenii români ale căror documente au fost furate/pierdute/distruse trebuie să depună o plângere la poliţia regală malaysiană. În baza acestei plângeri, după obţinerea documentului de călătorie românesc (titlu de călătorie/paşaport simplu temporar) au obligaţia să se prezinte la Departamentul Imigrări pentru obţinerea unei ştampile de plecare (Special Pass) valabilă 30 zile, în valoare de 100 RM (circa 35 USD).
Cetăţenii români care deţin paşapoarte temporare nu beneficiază de cele 90 de zile cu intrări multiple prevăzute pentru scurtă şedere. Pentru a evita apariţia unor situaţii în care companiile aeriene să refuze îmbarcarea sau poliţia de frontieră să nu acorde viza de intrare pe teritoriul malaezian, cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite utilizarea paşaportului temporar în acest stat.
Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa Ambasadei Malaysia din România: str. Drobeta nr. 11, sector 2, telefon: (0040-21) 211.38.01; 211.38.02, fax: (0040-21) 210.02.70, e-mail: mwbucharest@itcnet.ro.

Ambasada Romaniei in Malaysia . Misiuni diplomatice in Malaysia

Ambasada României – Malaysia

Adresa: 114 Jalan Damai off Jalan Ampang, Kuala Lumpur 55000, Malaysia

Nr. Tel.: +60 3 21482065

E-mail: kualalumpur@mae.ro

Website: http://kualalumpur.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +60 3 21423172Consulatul Onorific – Kota Kinabalu

Adresa: Wisma Malakun, Shoplot 1&2, Jalan Ramayah Putatan, 89500 Penampang

Nr. Tel.: +606 8 8762688;

E-mail: malakun@hotmail.com