Viza pentru Libia

Viza Libia - informatii obtinere viza Libia

Este necesară viza

Pentru a intra în Libia, cetăţenii români au nevoie de viză de intrare. Viza se poate obţine de la Ambasada Libiei la Bucureşti. Nu se acordă vize la frontieră. Viza are o valabilitate de 3 luni şi acordă drept de şedere de 30 de zile şi o singură călătorie dus-întors.
Odată ce vă aflaţi pe teritoriul Libiei, în funcţie de tipul vizei acordate de misiunea diplomatică libiană, există posibilitatea prelungirii vizei la autoritatea centrală de emigrare. Aceasta se realizează pe baza unei cereri de prelungire a vizei, înaintate de persoana fizică sau juridică autohtonă sau străină care v-a făcut invitaţia iniţială.

ATENȚIE: Cetățenii români aflați la muncă în Libia au nevoie și de viză de ieșire la părăsirea teritoriului libian, pe care o poate solicita doar angajatorul libian.
Nu este necesară obţinerea unei vize în situaţia în care vă aflaţi în tranzit aeroportuar pentru o perioadă de maxim 24 ore. În acest caz, nu vă este, însă, permis să părăsiţi aeroportul. De asemenea, paşaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni de la data acordării vizei.

Viza turistică este acordată de la caz la caz, pe baza unui voucher eliberat de o companie de turism libiană. Dacă aţi obţinut o viză turistică sau de afaceri, trebuie să faceţi dovada, în cazul în care vi se va cere la intrarea în Libia, că posedaţi o sumă minimă de 500 USD sau echivalentul în altă valută.
În cazul în care călătoriţi pe teritoriul Libiei în interes de afaceri, este recomandabil să aveţi pe ultima pagină din paşaport, pentru siguranţă, o traducere în limba arabă a datelor de identificare aflate pe prima pagină a documentului de călătorie (după schimbarea regimului, autorităţile de frontieră nu au mai insistat pe această cerinţă). Traducerea datelor de identificare în limba arabă nu este necesară pentru titularii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu.
Nu este permisă intrarea în Libia a cetăţenilor străini posesori de paşapoarte emise de Statul Israel sau a celor care au aplicată în paşaport o viză israeliană valabilă sau expirată.
Rămânerea pe teritoriul Libiei fără viză se pedepseşte cu amendă în valoare de până la 2000 de dinari libieni (peste 1500 USD). Detectarea aceleiaşi persoane fără viză a doua oară poate fi pedepsită cu o nouă amendă similară sau cu închisoare de până la un an.

Ambasada Romaniei in Libia . Misiuni diplomatice in Libia

Ambasada României – Libia

Adresa: Ali Bin Talib Street, Ben Ashour Area, Tripoli, P.O. Box: 5085

Nr. Tel.: +216 24 023 567

E-mail: tripoli@mae.ro

Website: http://tripoli.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro