Viza pentru Liban

Viza Liban - informatii obtinere viza Liban

Este necesară viza

Cetăţenii români au nevoie de vize pentru a intra în Liban.
În cazul în care scopul intrării în acest stat este turistic sau de vizită, iar șederea nu depășește două luni, viza pe pașaportul românesc (simplu/diplomatic/de serviciu/) este acordată în punctul de frontieră (Visa on Arrival) pentru o perioada de maximum 60 de zile.
Pentru toate celelalte situații în care scopul este de afaceri, angajare în muncă etc., iar șederea depășește două luni, este necesară obținerea vizei de intrare de la Ambasada Republicii Libaneze la Bucureşti: Andrei Mureşanu, nr.16, sector 1, 011817, Bucureşti, telefon: 021/230 81 76; 021/230 81 77, fax: 021/230 81 79, e-mail: ambasada.liban@gmail.com.
Autoritățile libaneze permit intrarea pe teritoriul țării a persoanelor care dețin bilet de călătorie cu avionul dus-întors (în caz contrar este refuzată îmbarcarea în avion la plecarea către Beirut);
Recomandăm ca, la intrarea pe teritoriul Libanului, cetățenii români să aibă asupra lor certificatul de naștere (ori o copie sau un alt act din care rezultă prenumele tatălui), iar în situația în care părinții călătoresc împreună cu copiii, să dețină și certificatul de căsătorie.
Atenție:
autoritățile libaneze nu recunosc pașapoartele temporare româneşti drept documente valabile de călătorie.
Şederea în Liban peste perioada permisă prin viză este considerată infracţiune şi se sancţionează cu amendă, reţinerea persoanei sau cu interdicţia de intrare în Liban.
Nu este permisă intrarea în Liban pentru cetăţenii români care deţin în paşaport o viză/ștampilă de intrare pe teritoriul Israelului.
Pentru prelungirea vizei până la 90 zile este necesar ca cetăţenii români să se prezinte la sediul Direcţiei Generale a Securităţii Generale unde trebuie să motiveze necesitatea prelungirii vizei şi să plătească o taxă.
Persoanele de sex feminin care au lucrat anterior în Liban pot obţine viza turistică în urma unei cereri scrise către Ambasada Libanului la Bucureşti, urmând a se aştepta confirmarea oficială a aprobării acesteia de către autorităţile competente din Liban.
Pentru şedere de lungă durată este nevoie să se obţină un permis de şedere, din partea Direcţiei Generale a Securităţii. Acestea conferă drept de şedere pe o durata între 1 si 3 ani.

Ambasada Romaniei in Liban . Misiuni diplomatice in Liban

Ambasada României – Republica Libaneză

Adresa: Route du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 4022

Nr. Tel.: +961 5 924848

E-mail: beirut@mae.ro

Website: http://beirut.mae.ro/

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro; beirut.cons@mae.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +961 5 924849;Consulat Onorific – Tripoli

Adresa: Jaara Building, etaj 7, Racha Center, Road 32, Tripoli – Liban

Nr. Tel.: +961 6 412589

E-mail: consulate.romania@gmail.com; lina.zock@hotmail.com