Viza pentru Kyrgyzstan

Viza Kyrgyzstan - informatii obtinere viza Kyrgyzstan

Este necesară viza

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Kârgâză au nevoie de viză de intrare în acest stat.
Începând cu data de 1 septembrie 2017, viza turistică sau de afaceri pentru intrarea în Republica Kârgâză, pentru o perioadă de până la 90 de zile, se poate obține on-line, prin intermediul sistemului „Electronic Visa”, fără a mai fi nevoie să se adreseze misiunilor diplomatice, oficiilor consulare kârgâze sau birourilor de vize din cadrul punctelor internaţionale de trecere a frontierei.
Vizele de scurtă şedere în scop turistic sau de afaceri sunt emise pentru o perioadă de până la 90 de zile, fără posibilitatea de a le fi extinsă valabilitatea pe teritoriul Republicii Kârgâze.
Pentru obţinerea vizei, cetăţenii români trebuie să completeze un formular pe site-ul „evisa.e-gov.kg”, datele de contact şi informaţii cu privire la călătoria programată în Kârgâstan. De asemenea, trebuie încărcată o fotografie şi o copie a paşaportului/ documentului de călătorie. Plata se face prin intermediul unui card Visa sau MaterCard. Perioada de procesare a cererii este de 3 zile lucrătoare de la data depunerii acesteia.
Cetăţenii care au obţinut o viză prin intermediul sistemului electronic de vize, trebuie să intre şi să iasă din Kârgâstan prin punctele de trecere a frontierei localizate la aeroportul internaţional „Manas” din Bişkek, aeroportul internaţional „Osh”, sau punctul de trecere a frontierei „Ak-Jol”, situat la graniţa cu Kazahstanul. În aceste situaţii, nu este nevoie de prezentarea unui sticker de viză aplicat în documentul de călătorie. Dacă este necesar, se poate verifica valabilitatea, categoria, data de expirare şi numărul de intrări ale vizei prin scanarea codului QR de pe versiunea printată a vizei electronice.

Ambasada Romaniei in Kyrgyzstan . Misiuni diplomatice in Kyrgyzstan

Consulat Onorific – Bishkek

Adresa: Str. Tânalieva nr. 18/1; Bişkek

Nr. Tel.: +996 312 473591

E-mail: consromkyrgyz@mail.ru.Reprezentat de Ambasada României – Republica Kazahstan

Adresa: Str. Saraişâk (ул. Сарайшык) nr. 28, Astana

Nr. Tel.: +7 717 2286201

E-mail: astana@mae.ro

Website: http://astana.mae.ro