Viza pentru Kuwait

Viza Kuwait - informatii obtinere viza Kuwait

Este necesară viza

Pentru cetăţenii români care se deplasează în Kuwait este necesară obţinerea vizei de intrare.
Tipurile de viză cel mai frecvent utilizate sunt următoarele: vizǎ turistică, viză de muncă pentru sectorul de stat sau sectorul privat, vizǎ de familie pentru persoanele însoţitoare ale titularului unei vize de lucru.
Cetăţenii români, posesori de pasapoarte simple, pot obţine viză de intrare numai în scop turistic, în Statul Kuwait fie de la ambasadele acestui stat în străinătate, fie de la punctele de trecere a frontierei kuweitiene (aeriene, rutiere şi maritime).
Viza de intrare în Statul Kuweit se poate obţine de la Ambasada Statului Kuwait la Bucureşti, str. Arh. Ion Mincu, nr. 11, sector 1, telefon: (0040) 213154444, fax: (0040) 213159992, e-mail: kuwaitembassy_ro@yahoo.com .
Pentru orice alt tip de viză de intrare în Statul Kuweit, toţi cetăţenii români posesori ai unui paşaport simplu sau electronic trebuie să obţină, în prealabil, viză de intrare numai de la o ambasadă a acestui stat din străinătate.
Atenție: Statul Kuwait interzice intrarea pe teritoriul său, indiferent de cetăţenia, scopul şi durata vizitei în acest stat, pentru toţi cetăţenii posesori de paşapoarte temporare.
Cetăţenii români care doresc prelungirea perioadei de şedere, sunt nevoiţi să părăsească teritoriul statului Kuwait la expirarea termenului legal de 90 de zile şi, respectiv, să solicite o nouă viză de intrare.
În cazul vizelor de muncă, angajatorul kuwaitian este cel care obţine viza de intrare pe baza contractului de muncǎ, a analizelor medicale şi a cazierului judiciar atestat de cǎtre Ambasada Statului Kuwait la Bucureşti.

Atenţie!: În cazul în care doriţi să vă deplasaţi în Kuwait în scop lucrativ, MAE vă recomandă să verificaţi cu atenţie veridicitatea contractului de muncă în baza căruia vă veţi desfăşura activitatea pe teritoriul acestui stat, în vederea preîntâmpinării oricăror riscuri la care vă puteţi expune în caz contrar.
În cazul vizelor de afaceri, acestea se pot obţine şi prin intermediul hotelului la care cetăţeanul străin va locui.
Viza de rezidenţă este eliberată pentru perioada în care contractul de muncă al solicitantului este valabil. Obţinerea vizei de rezidenţă şi a cărţii de identitate intră în obligaţiile angajatorului kuwaitian. De la data expirării sau anulării vizei de rezidenţă, titularul are obligaţia de a părăsi teritoriul Statului Kuwait în termen de 30 de zile. În caz contrar, pentru încă o perioadă de 30 de zile, titularul este obligat să plătească penalităţi de 10 dolari SUA/zi.
Pentru a evita apariţia unor situaţii în care Poliţia de Frontieră de pe Aeroportul Internaţional Kuwait să nu acorde viza de intrare/rezidenţă la intrarea pe teritoriul kuwaitian, cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite utilizarea paşaportului temporar.
La părăsirea teritoriului kuwaitian, autorităţile locale pot lua decizia de a introduce numele şi datele de identificare ale cetăţeanului străin, care a încălcat legea, pe lista de consemne şi de a îi interzice acestuia să mai intre în Kuwait pentru o perioadă nedeterminată de timp.
Ministerul de Interne kuwaitian – Departamentul pentru Migrări – este cel care aprobă sau refuză eliberarea vizelor de intrare şi de rezidenţă precum şi a cărţilor de identitate pentru Kuwait
Pentru orice alt tip de viză de intrare în Kuwait, toţi cetăţenii români, posesori de paşapoarte simple, trebuie să obţină, în prealabil, viză de intrare NUMAI de la o misiune diplomatică sau oficiu consular al Statului Kuwait în străinătate.
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Kuwait asupra faptului că nu se acordă viză posesorilor de paşapoarte temporare.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă
Ministerul de Interne din Kuwait a lansat portalul electronic evisa.moi.gov.kw care permite cetăţenilor străini să solicite viza de turist înainte de a ajunge la punctele de frontieră Kuwaitiene, acestea pentru a uşura şi pentru a reduce timpul de aşteptare, în următoarele condiţii:
la sosire se va achita o taxă de 3 dinari Kuwaitieni după obţinerea vizei;
titularii documentelor temporare de călătorie nu pot utiliza sistemul;
persoana care aplică nu trebuie să aibă cazier sau alte restricţii de intrare în Kuwait;
în cazul în care datele completate în solicitarea de viză sunt diferite de cele din paşaport, viza se anulează şi nu se va permite intrarea;
o viză turistică permite solicitantului o şedere temporară de cel mult 3 luni, începând de la data intrării, prin urmare, posesorul vizei trebuie să părăsească ţara înainte de expirarea acestei perioade. Titularului vizei turistice nu îi este permis să lucreze în Kuwait iar, în cazul în care va fi prins lucrând, acesta va fi sancţionat conform legilor şi reglementărilor în vigoare;
turistul care depăşeşte perioada permisă de şedere va fi amendat şi va primi sancţiuni ce vor conduce la neacordarea vizei de intrare pe viitor;
cererile vor fi procesate în timpul orelor de lucru oficiale, cu excepţia zilelor de vineri, sâmbătă şi sărbătorilor oficiale şi naţionale;
răspunsul la cererea de solicitare a vizei turistice se va transmite pe e-mailul solicitantului.

Ambasada Romaniei in Kuwait . Misiuni diplomatice in Kuwait

Ambasada României – Kuwait

Adresa: Keifan, AREA 4, MOONA Street, House 34, P.O. BOX Kaifan 13574 cod 35152

Nr. Tel.: +965 2 4845079;

E-mail: kuwait@mae.ro; ambsa@kems.net

Website: http://kuweit.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro