Viza pentru Kenya

Viza Kenya - informatii obtinere viza Kenya

Este necesară viza

Cetățenii români pot călători în Kenya numai în baza unei vize de intrare.
Cetățenii români care doresc să călătorească în Kenya vor trebui să aplice online, cel puțin cu o săptămâna înaintea călătoriei, pe site-ul http://account.ecitizen.go.ke/register, în vederea obținerii în prealabil a vizei kenyene.
Recomandăm cetăţenilor români care călătoresc în Kenya să solicite viza de intrare în această ţară online, înaintea deplasării.
Pentru informaţii suplimentare cu privire la paşii de urmat în vederea solicitării online a vizei de intrare pe teritoriul Kenyei, vă recomandăm să accesaţi următoarea Broşura.
În paralel cu aplicaţia online, vizele pentru Kenya se vor acorda şi pe aeroport, la sosirea în acest stat.
Viza se poate obține şi de la misiunile diplomatice ale Kenyei în străinătate. În vederea obţinerii vizei puteţi contacta Ambasada Republicii Kenya la Berlin, Republica Federală Germania. Datele de contact sunt: Markgrafenstrasse 63, 10969 Berlin, telefon +49 30 259266-0 sau +49 30 259266-11, fax +49 30 259266-50, e-mail: office@kenyaembassyberlin.de, www.embassy-of-kenya.de.
Există următoarele tipuri de vize:
Viza cu o singură intrare – “Single Journey Visa (Business or Tourism)”, costul acestui tip de viză este de 50 USD. În funcție de necesități, se poate solicita o viză turistică cu multiple intrări, cu o valabilitate de 90 de zile.
Viza de tranzit – “Transit Visa” permite intrarea pe teritoriul Kenyei pentru maximum 3 zile, iar costul acestui tip de viză este de 20 USD.
Viza cu multiple intrări – „Multiple Entry Visa (Tourism/Visitor/Business)”, costul acestei vize este de 100 USD.
Viza Est Africană – “East Africa Tourist Visa” permite intrarea pe teritoriul Kenyei, Ugandei și Rwandei, ori de câte ori este necesar, este valabilă 90 de zile, cu intrări multiple, iar costul acestui tip de viză este de 100 USD.
Viza diplomatică – “Diplomatic/Courtesy Visa”, este destinată posesorilor de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, care călătoresc în Kenya, în interes de serviciu, iar viza se acordă gratuit.
Pentru ca un cetățean român să poată călători în Kenya, acesta trebuie să se asigure că pașaportul are termen de valabilitate de cel puțin 6 luni.

Ambasada Romaniei in Kenya . Misiuni diplomatice in Kenya

Ambasada României – Republica Kenya

Adresa: Eliud Mathu Street 1119, Runda, Nairobi P.O. Box 63240-00619, Nairobi, Kenya

Nr. Tel.: +254 721 214073

E-mail: nairobi@mae.ro; nairobi.consul@mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.roConsulat Onorific – Mombasa

Adresa: P.O.Box 34454-80118, Nyali, Mombasa

Nr. Tel.: +254 41 4479955

E-mail: shariff@tunasco.com