Viza pentru Islanda

Viza Islanda - informatii obtinere viza Islanda

Nu este necesară viza pentru o perioada de 90 zile

Cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare in Islanda, pentru calatorii in scop de turism, vizita, afaceri, activitati sportive care nu depasesc 90 de zile. Dreptul de sedere pentru calatoriile fara viza este de 90 de zile intr-un interval de 6 luni. In cazul calatoriilor multiple, cele 90 de zile se calculeaza prin cumularea perioadelor de sedere subsecvente, intr-un interval de 6 luni de la data primei intrari. In cazul calatoriilor fara viza nu este permisa desfasurarea nici unei activitati lucrative sau educative.
Cetatenii romani care calatoresc in Islanda pentru a lucra, pentru studii sau pentru alte scopuri decat turism, afaceri, sau activitati sportive, au obligatia de a obtine vize de intrare conform scopului calatoriei. Cele mai frecvente situatii de calatorie pentru care este necesara obtinerea vizelor sunt: munca pe baza de contract, munca autonoma, reintregirea familiei, studii, activitati religioase.
Autoritatile islandeze nu elibereaza vize la frontiera. Vizele de intrare se pot obtine numai de la ambasadele sau consulatele Islandei din exterior. Intrucat Islanda nu detine un oficiu consular propriu in Romania, vizele se pot obtine de la Sectia Consulara a Ambasadei Islandei din Danemarca.
Depasirea termenului de sedere, incalcarea scopului declarat al calatoriei sau imposibilitatea dovedirii datei de intrare pe teritoriul Islandei sunt considerate incalcari ale legislatiei privind regimul strainilor si se sanctioneaza cu expulzarea din Islanda si cu aplicarea unei interdictii de intrare in spatiul Schengen de pana la 10 ani.
La intrarea in Islanda, autoritatile de frontiera pot verifica scopul calatoriei, documentele care justifica scopul declarat al calatoriei, precum si documentele care au stat la baza obtinerii vizei (in cazul calatoriilor pentru care este necesara viza). Neprezentarea acestor documente sau prezentarea lor intr-o forma care nu justifica scopul declarat al calatoriei pot atrage nepermiterea intrarii.

Ambasada Romaniei in Islanda . Misiuni diplomatice in Islanda

Consulat Onorific – Reykjavík

Adresa: Skeifan 5, 108 Reykjavík

Nr. Tel.: +354 1 5524843;

E-mail: veigur@simnet.isReprezentat de Ambasada României – Regatul Danemarcei

Adresa: Strandagervej 27, 2900 Hellerup, Copenhaga

Nr. Tel.: +45 39 407177

E-mail: roemb@mail.tele.dk

Website: http://copenhaga.mae.ro/