Viza pentru Irak

Viza Irak - informatii obtinere viza Irak

Este necesară viza

Cetăţenii români au nevoie de vize pentru a călători în Irak. Vizele se pot obţine de la Ambasada Republicii Irak la Bucureşti.
În cazul Regiunii Kurdistan-Irak, cetățenii români pot obține viza turistică la punctele de trecere a frontierei, valabilă pentru 30 de zile. Viza turistică obținută la intrarea în Regiunea Kurdistan-Irak nu este valabilă pentru restul Republicii Irak.
În baza vizei acordate de secţiile consulare din cadrul ambasadelor irakiene, nu sunt impuse restricţii de intrare şi de şedere în Irak.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă prudenţă, sau chiar evitarea călătoriilor în Irak, situaţia de securitate din această ţară fiind afectată de acţiuni cu caracter terorist!
Pentru viza de şedere sau viza în vederea exercitării unor activităţi lucrative, este necesară aprobarea specială a Ministerului de Interne şi a Ministerului Muncii de la Bagdad. Timpul de aşteptare pentru o asemenea viză este de aproximativ 30 de zile. Mai multe informaţii asupra acestor tipuri de vize puteţi solicita la Ambasada Republicii Irak la Bucureşti.

Ambasada Romaniei in Irak . Misiuni diplomatice in Irak

Ambasada României – Republica Irak

Adresa: Arassat Al-Hindia Street, Hay Babel Mahalla 929, Zuqaq 31, Nr. 452/A, Baghdad, P.O.Box 2571

Nr. Tel.: +964 1 7782860;

E-mail: bagdad@mae.ro

Website: http://bagdad.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro; bagdad.cons@mae.roBiroul Consular – Erbil

Adresa: Gulan Street, Ster Tower, Floor 7, unit 702, Erbil, Regiunea Kurdistan

Nr. Tel.: +964 66 2246715

E-mail: erbil@mae.ro