Viza pentru Iordania

Viza Iordania - informatii obtinere viza Iordania

Este necesară viza

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Iordania trebuie să fie în posesia unei vize, iar valabilitatea paşaportului trebuie să fie de cel puțin 6 luni.
Pentru cetăţenii români posesori de paşapoarte simple viza este necesară şi se poate obţine la aeroport.
Taxa aferentă obținerii vizelor direct pe aeroport/la frontiere este de 40 dinari iordanieni (echivalentul a aproximativ 57 dolari S.U.A.). De precizat că, în cazul unor grupuri turistice organizate prin intermediul unei agenții de turism din Iordania, persoanele sunt exceptate de la plata vizei de intrare. În situația depășirii termenului legal de ședere în Iordania, se aplică o amendă de 1,5 dinari iordanieni (aproximativ 2 dolari S.U.A.) pentru fiecare zi de ședere ilegală (amenda pentru o lună depășire ridicându-se la 45 JD).
Reiterăm faptul că pașapoartele temporare românești sunt recunoscute în Iordania, cu mențiunea că, în cazul acestor documente de călătorie, nu mai există posibilitatea de obținere a vizei direct pe aeroport/la frontieră, fiind necesară solicitarea vizei de intrare, în prealabil, la Ambasada Regatului Hașemit al Iordaniei în România.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de obţinere a vizelor de intrare prevăzute de legislaţia naţională iordaniană, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile iordaniene competente, respectiv de către Ambasada Regatului Haşemit al Iordaniei în România (http://www.jordanembassy.ro).
Atenţie! Valabilitatea vizelor eliberate de Ambasada Regatului Haşemit al Iordaniei în România (două, trei şi, respectiv, şase luni) se referă strict la perioadă în care cetăţeanul român poate călători în acest stat, neavând nicio legătură cu dreptul de şedere care este de maximum 30 de zile, indiferent de tipul de paşaport deţinut (simplu sau temporar).
Cetăţenii români care vor să intre pe teritoriul Regatului Hasemit al Iordaniei pot obţine viza de intrare la reprezentanţele diplomatice ale Iordaniei în străinătate, dar şi la frontieră, inclusiv la Aeroportul Internaţional "Queen Alia" Amman - contra cost (40 dinari iordanieni - aprox. 56 USD).
Atenţie! Autorităţile iordaniene aplică în paşaportul simplu electronic viză de intrare în această ţară, cu valabilitate de 30 zile.
Cetăţenii străini care intenționează să depășească valabilitatea vizei de 30 de zile, au obligaţia ca în termen de 30 de zile de la data intrării în Regat să se prezinte la cel mai apropiat post de poliţie pentru a se înregistra şi reglementa şederea.
Depăşirea termenului de şedere prevăzut în viză se sancţionează financiar.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul Iordaniei să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ambasada Romaniei in Iordania . Misiuni diplomatice in Iordania

Ambasada României – Regatul Haᗾmit al Iordaniei

Adresa: 35, Al-Madeenah Al-Munawarah St., PO BOX 2869, Amman, 11181

Nr. Tel.: +962 6 5813423

E-mail: amman@mae.ro

Website: http://amman.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +962 6 5812627;