Viza pentru Insulele Marshall

Viza Insulele Marshall - informatii obtinere viza Insulele Marshall

Nu este necesară viza o perioadă de 90 zile

Pentru cetăţenii români, posesori de pașapoarte simple sau temporare, diplomatice, de serviciu nu este necesară viza pentru o perioadă de 90 zile.
Potrivit prevederilor art. 4 din Acordul încheiat între Uniunea Europeană și Republica Insulelor Marshall privind exonerarea de obligația de a deține viză de scurtă ședere: “cetățenii Uniunii Europene pot rămâne pe teritoriul Insulelor Marshall pentru o perioadă maximă de 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile.”
Turiștii români care intenţionează să rămână pe teritoriul Insulelor Marshall pentru o perioadă mai mare de 90 zile, trebuie să se prezinte la Biroul de Imigrări al statului cu 14 de zile înainte de expirarea perioadei legale de ședere.
Înainte de a călători în acest stat, cetăţenii români trebuie să se asigure că pașaportul este valabil cel puţin 6 luni.
Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Insulele Marshall și tranzitează Insulele Guam sau Honolulu trebuie să se afle în posesia unei vize pentru S.U.A.
Posesorii de pașapoarte simple și temporare trebuie să deţină viză de S.U.A. tip C-1 (tranzit), iar posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu trebuie să se afle în posesia unei vize de S.U.A. tip C-3 (oficială de tranzit).
Procedura de obţinere și documentele necesare în vedere celor menţionate se găsesc pe site-ul Ambasadei SUA în Republica Filipine, https://ph.usembassy.gov/. Nu va avea loc niciun interviu în acest sens, însă se solicită să se urmeze procedurile / pașii de pe site-ul misiunii diplomatice.
Înainte de a fi depus/trimis dosarul cu documentele pentru solicitarea extinderii șederii, cetăţenii trebuie să contacteze Biroul de Imigrări la adresa rmiimmig@ntamar.net.

Dosarul care trebuie depus în vederea prelungirii șederii in Insulele Marshall trebuie să conţină următoarele documente:
-formularul de viză completat;
-2 fotografii recente tip pașaport;
-pașaport valabil cel puţin 6 luni;
-scrisoare din partea aplicantului în care să se menţioneze motivul și durata vizitei;
-biletul avion extins;
-cazier judiciar – datat cu cel puţin 3 luni în urmă;
-asigurare medicală – trebuie să se menţioneze că solicitantul nu este infestat cu virusul HIV și TBC - analizele trebuie să indice rezultatele pentru ultimele 3 luni înainte de aplicare;
-chinanţa cu plata taxei.

Dosarul se depune fie la:
The Director, Immigration Division, 5th floor, Mako Building, Majuro, Marshall Islands
sau se trimite la adresa:
The Director, PO Box 890, Majuro, Republic of the Marshall Islands, 96960.

Ambasada Romaniei in Insulele Marshall . Misiuni diplomatice in Insulele Marshall

Reprezentat de Ambasada României – Republica Filipine

Adresa: Strada Legazpi nr.150, G.C. Corporate Plaza, etaj 6, Legazpi Village, Makati City, CP 1229

Nr. Tel.: +63 2 8927682

E-mail: manila@mae.ro

Website: http://manila.mae.ro