Viza pentru India

Viza India - informatii obtinere viza India

Este necesară viza

Mai multe informaţii despre obţinerea vizele de intrare şi informaţii despre condiţiile în care se acordă acestea se pot obţine de la Secţia Consulară a Ambasadei Indiei din Bucureşti.
Începând cu data de 26 februarie 2016, România a fost inclusă de către autorităţile indiene în Facilitatea Electronic Tourist Visa. Detalii cu privire la procedura de aplicare pentru viză şi facilităţile acestui sistem se regăsesc pe website-ul oficial al Ambasadei Indiei la Bucureşti (www.eoiromania.in).
Nu se poate obţine viza de intrare la sosirea în India. În caz de forţă majoră, pentru cei care tranzitează India şi pierd legătura aeriană, în mod excepţional se poate elibera un permis de ieşire din aeroport, valabil numai 24 de ore.
Durata de şedere admisă este cea prevăzută în viza de intrare: în funcţie de solicitare şi de decizia ambasadei care eliberează viza. Prelungirea vizei se poate realiza cu dificultate, numai în cazuri foarte bine justificate, de către MAE local – Foreigners Registration Office.
Dacă se intenţionează şederea peste 6 luni, este necesară înregistrarea la Foreigners Registration Office (New Delhi) sau Foreigners Regional Registration Offices (capitalele statelor din compunerea federaţiei), în termen de 14 zile de la sosire. În baza înregistrării se eliberează un permis de şedere, valabil pe o perioadă mai lungă, în funcţie de scopul urmărit (studii – 5ani, afaceri – 2 ani, muncă – perioada prevazută în contractul de muncă).
Atenţie! Pentru statele din Nord-Estul Indiei se eliberează o viză specială, astfel că persoanele care s-au decis să călătorească în regiunea respectivă trebuie să precizeze expres acest lucru în cererea de viză. Depăşirea duratei de şedere prevăzută în viză atrage după sine răspunderea penală.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională indiană, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile indiene:
• Ministerul Afacerilor Externe al Indiei (http://www.mea.gov.in/)
• Ambasada Indiei la Bucureşti (http://eoiromania.in)
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
Viza pentru India se poate obtine in doua moduri – fie la Ambasada Indiei din Bucuresti, fie online. Exista mai multe tipuri de viza, in functie de scopul calatoriei in India, insa acest articol face referire la obtinerea vizei turistice. Taxa pentru viza India (turistica) valabila 1 an, cu intrari multiple este 440 RON. Pe langa aceasta, incepand cu 1.09.2017 se aplica o taxa suplimentara de serviciu in valoare de 15 RON.
Documentele necesare pentru viza turistica India:
1.Pasaport valabil cel putin 3 luni, cu 2 pagini libere.
2.O poza tip pasaport recenta in format JPG si fizic.
3.Formular de viza completat (se completeaza online la adresa https://indianvisaonline.gov.in/visa). Formularul se printeaza si se semneaza.
4.Dovada rezervarilor pentru biletele de avion si vouchere de cazare in India.
5.Plata taxei de viza.
Aplicatiile pentru viza pot fi depuse la Ambasada Indiei in in Romania in timpul saptamanii, intre orele 09:30 – 12:30. Timpul de procesare al aplicatiei este in general de 1 – 2 zile lucratoare de la data depunerii.
e-Visa pentru India
Cetatenii romani care viziteaza India in scop turistic au la dispozitie optiune de e-Visa. Aceasta se poate obtine completand un formular online, inainte de calatorie. Dupa completarea formularului si plata online a taxei, viza este valabila 30 de zile de la data intrarii in India. Taxa pentru e-Visa este de 60 USD.
Documente necesare pentru e-Visa India:
1.Copie scanata a pasaportului valabil cel putin 6 luni de la intoarcerea din India. (format PDF, maximum 300 KB). Nu sunt acceptate pasapoartele temporare.
2.Biletul de avion dus-intors ce trebuie prezentat la sosirea in India.
3.O poza tip pasaport in format JPG (dimensiune maxima 1 MB).
Puteti afla mai multe informatii despre viza India pe site-ul oficial.

Ambasada Romaniei in India . Misiuni diplomatice in India

Ambasada României – India

Adresa: D – 6/6, Vasant Vihar, New Delhi – 110057

Nr. Tel.: +91 11 26140447

E-mail: newdelhi@mae.ro; embrom@airtelmail.in

Website: http://newdelhi.mae.ro/

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +91 11 26141663Consulat Onorific – Chennai

Adresa: 64, Rukmini Lakshmipathy Salai Egmore, Chennai 600008

Nr. Tel.: +91 44 28552277

E-mail: hon.romaniaconsul.chennai@avt.in