Viza pentru Haiti

Viza Haiti - informatii obtinere viza Haiti

Nu este necesară viza pentru o perioada de 90 zile .

Pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni de la momentul întrării în Haiti.
Pentru o ședere de maxim 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile, nu se solicită viză;
Pentru o ședere mai mare de 90 de zile, este necesară solicitarea unui permis de reședință la Direcţia de Imigrație și Emigrație (DIE, 171 Avenue John Brown, Lalue, Port-au-Prince).
La sosirea pe teritoriul haitian, tuturor străinilor le este înmânat Tichetul de sosire/plecare (Départ/Sorti). Acest document este solicitat de autorităţi la plecare, iar lipsa acestuia poate cauza probleme cu autorităţile de poliţie şi imigraţie. În cazul pierderii tichetului, adresați-vă Direcției de Imigrație și Emigrație.
La sosire, străinii trebuie să plătească o taxă de 10 USD, 10 EUR, 10 CAD sau echivalentul în monedă haitiană (circa 500 HTG). Sunt exceptaţi de la plata taxei copiii până la 5 ani.
La plecare, se achită o taxă de 55 USD, inclusă de regulă în prețul biletelor la curse internaționale. În cazul unor zboruri regionale (către Republica Dominicană, de exemplu), taxa se achită în numerar. Asigurați-vă că aveți o cantitate suficientă de numerar în dolari SUA sau monedă națională.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să îşi notifice prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale de contact prin completarea formularului disponibil pe www.econsulat.ro. În situații de urgență, ambasada României la Havana (care asigură reprezentarea și în Haiti) poate fi contactată la numărul de telefon +53 52 86 83 86.

Ambasada Romaniei in Haiti . Misiuni diplomatice in Haiti

Reprezentat de Ambasada României – Republica Cuba

Adresa: Avenida 5ta A, nr. 4407, Miramar, La Habana

Nr. Tel.: +53 7 2144922;

E-mail: havana@mae.ro

Website: http://havana.mae.ro