Viza pentru Georgia

Viza Georgia - informatii obtinere viza Georgia

Nu este necesară viza pentru o perioada de 1 an

Cetăţenii români sunt exceptaţi de la obligativitatea obţinerii vizei pentru intrarea pe teritoriul Georgiei, pentru o perioadă maximă de 1 an.
Cetăţenilor români li se permite intrarea în Georgia atât în baza unui document de călătorie (paşaport diplomatic / de serviciu / simplu / temporar), cât şi în baza cărţii de identitate.
Pentru cetăţenii români care doresc să studieze sau să muncească în Georgia, este necesară obţinerea vizei de lungă durată (tip D) de la ambasada acestui stat din România: str. Herăstrău, nr.16, sector 1, 011983, Bucureşti, telefon: (0040-21) 210 06 02; 210 06 04, fax: 0040-21) 211 39 99, e-mail: embgeoromania@yahoo.com, romania.emb@mfa.gov.ge, romania.con@mfa.gov.ge.
.După sosirea pe terioriul georgian, în baza vizei tip D li se vor elibera premise temporare de şedere, de către Ministerul Justiţiei.
În cazul în care familiile de români doresc să aplice pentru permise de ședere pe teritoriul georgian este necesară apostilarea în România a copiilor certificatelor de căsătorie. De asemenea, dacă au copii cu vârsta mai mică de 18 ani pentru care doresc să aplice pentru permise de ședere în Georgia, este necesară efectuarea de copii legalizate ale certificatelor de naștere ale minorilor și apostilarea acestora în România.

Pentru cetăţenii români care doresc să lucreze pe teritoriul acestui stat, este necesară obţinerea vizei de lungă durată pentru angajare în muncă (tip D) de la Ambasada Georgiei în România, în baza căreia vor putea depune, după sosirea pe spațiu, solicitarea de a li se elibera permisele de muncă de către oficiile teritoriale ale Ministerul Justiţiei georgian.
În cazul în care vor fi însoțiți în Georgia de familie (soț/soție și/sau copii minori sub 18 ani), aceștia vor trebui să aplice, la rândul lor, pentru obținerea vizei de lungă durată pentru reîntregirea familiei, la sediul Ambasadei Georgiei din București.
De asemenea, pentru eliberarea ulterioară a permiselor de ședere pe teritoriul acestui stat pentru membrii de familie însoțitori, este necesară efectuarea de copii legalizate ale certificatului de căsătorie precum și ale certificatelor de naştere ale minorilor şi apostilarea acestor documente în România.

Ambasada Romaniei in Georgia . Misiuni diplomatice in Georgia

Ambasada României – Georgia

Adresa: Strada Lvovi nr. 7, cartier Saburtalo, Tbilisi

Nr. Tel.: +995 32 2385310

E-mail: tbilisi@mae.ro

Website: http://tbilisi.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +995 32 2382310