Viza pentru Etiopia

Viza Etiopia - informatii obtinere viza Etiopia

Este necesara viza

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Etiopia au nevoie de viză de intrare.
Viza este valabilă pentru o perioadă de 30 zile de la data eliberării şi se acordă pentru o singură intrare, după care, la cerere, se poate prelungi până la trei luni.
Viza se poate obţine de la Misiunea Permanentă a Etiopiei la Geneva, Confederaţia Elveţiană: Rue Moillebeau nr. 56, 1211, Geneva 19, telefon: 0041- 022 919 70 11, e-mail: info@ethiopianmission.ch, consular@ethiopianmission.ch , http://www.ethiopianmission.ch.
Informaţii privind condiţiile de aplicare pentru obţinerea vizei (fără deplasare la Geneva) pot fi obţinute la telefon sau e-mail la adresa: mission.ethiopia@ties.itu.int.
Viza turistică poate fi obţinută de cetăţenii români, la sosirea pe Aeroportul Internaţional Bole din Addis Abeba, numai în anumite condiţii, precizate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe etiopian: www.mfa.gov.et. Acestea presupun transmiterea solicitării şi obţinerea unei aprobări prealabile de la „Immigration and Nationality Affairs Main Department in Ethiopia”.
Solicitarea este formulată în atenţia Departamentului Imigrări: „Main Department for Immigration and Nationality Affairs”, la adresa de e-mail: mdina@ethionet.et, fax : 002511553209 sau 002511564981, sau la adresa poştală P. O. Box: 5741, Addis Abeba, Etiopia.
Viza turistică multiplă poate fi acordată de la început pentru o durată a şederii de trei sau şase luni, dacă se aplică în acest sens.
Viza de afaceri, în plus de cea turistică, poate fi acordată pentru intrări multiple cu o durată de 3, 6 luni sau un an, iar pentru eliberarea sa este necesară o scrisoare din partea angajatorului sau o invitaţie din partea companiei etiopiene care invită.
Cetăţenii străini care au intrat în Etiopia cu viză turistică nu pot obţine permis de muncă în această ţară.
Viza turistică multiplă poate fi acordată de la început pentru o durată a şederii de trei sau şase luni, dacă se aplică în acest sens.
Pentru prelungirea şederii peste durata de valabilitate a vizei, cetăţenii români trebuie să prezinte, la Main Department for Immigration and Nationality al Etiopiei, în termenul de valabilitate al vizei iniţiale, documente care să ateste motivul solicitării prelungirii şederii.
Cetăţenii străini care au intrat în Etiopia cu viză turistică nu pot obţine permis de muncă în această ţară.

Ambasada Romaniei in Etiopia . Misiuni diplomatice in Etiopia

Ambasada României – Republica Federală Democratică Etiopia

Adresa: Woreda 17, Kebele 19, Houses No. 09 – 10, P.O. Box: 2478, Addis Ababa, Ethiopia

Nr. Tel.: +251 11 6610156

E-mail: addisabeba@mae.ro

Website: http://addisabeba.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +251 116 622 67