Viza pentru Costa Rica

Viza Costa Rica - informatii obtinere viza Costa Rica

Nu este necesară viza pentru o perioada de 90 zile

Nu este necesară viza pentru Costa Rica: cetățenii români pot călători în Republica Costa Rica, în scopuri turistice sau de afaceri, pentru o perioadă de maxim 90 de zile într-un interval de 6 luni, fără obligativitatea obținerii în prealabil a unei vize pentru intrarea în această țară.
Documente necesare pentru intrarea în Costa Rica: la sosirea la punctul de trecere a frontierei este necesară prezentarea documentelor care demonstrează scopul vizitei și faptul că dețineți mijloacele financiare necesare întreținerii pe perioada șederii. Concret, este necesară prezentarea cel puțin a următoarelor documente:
-pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni de la momentul intrării în țară.
-biletul de avion dus-întors sau itinerariul turului turistic care include itinerariul, dovada rezervărilor de cazare și a celorlalte servicii turistice contractate, invitație legalizată la un notar (dacă megeți în vizită la o persoană care locuiește în Costa Rica), etc.
-demonstrarea deținerii resurselor financiare suficiente pentru perioada vacanței (bani în efectiv, extras de cont bancar, etc.).
-asigurare de voiaj/sănătate care să aibă acoperire în Costa Rica.
-la ieșirea din țară, autoritățile costaricane percep o taxă de aprox. 29 dolari americani (USD) dar aceasta poate fi deja inclusă în biletul de avion.
Permisele de şedere sunt autorizate de către Ministerului Securităţii Publice.

Vizele – de lungă şedere – se obţin numai de la ambasadele sau consulatele Republicii Costa Rica in tara de origine a solicitantului sau în alte țări. Vizele costaricane de lungă şedere, pentru cetăţenii români, se emit de către ambasadele sau consulatele acestei ţări, numai după obţinerea unei aprobări prealabile din partea autorităţilor migratorii de la San Jose.

Ambasada Romaniei in Costa Rica . Misiuni diplomatice in Costa Rica

Consulat Onorific – San Jose

Adresa: San José, San Pedro de Montes de Oca, Centro Comercial Muñoz & Nanne, Planta baja Oficina N஧

Nr. Tel.: +506 2253 4646

E-mail: roy@munozynanne.com; Roy.munoz@romania.co.crReprezentat de Ambasada României – Statele Unite Mexicane

Adresa: Calle Sofocles no. 311, Colonia Polanco, Delegacion Miguel Hidalgo 11560

Nr. Tel.: +52 55 52800197

E-mail: secretariat@embajadaderumania.org.mx

Website: http://mexico.mae.ro/