Viza pentru Chile

Viza Chile - informatii obtinere viza Chile

Nu este necesară viza pentru o perioada de 90 zile

Cetăţenii români sunt scutiți de obligativitatea deținerii vizei de scurtă ședere la intrarea pe teritoriul Republicii Chile, pentru o perioadă de maximum 90 de zile, pentru prelungirea șederii peste acest termen fiind obligați să se adreseze Departamentului pentru Străini și Imigrație Chile. Atragem atenția că scutirea de vize este valabilă doar pentru intrarea în Chile în scopuri turistice, cetățenii români care nu pot demonstra cu documente justificative (rezervare hotel, sume de bani necesare pentru acoperirea cheltuielilor sub formă de cash sau carte de credit) că nu reprezintă un risc migratoriu urmând a fi retrimiși în țara de origine/reședință.

Cetăţenii români care intenţionează să desfăşoare activităţi lucrative, economice, să se înscrie la studii sau doresc reîntregirea familiei trebuie să obţină vizele corespunzătoare de la Ambasada Chile la București.
Cetățenii români pot munci pe teritoriul Republicii Chile pe baza unei vize de muncă (visa sujeto a trabajo), care va fi solicitată Ambasadei Republicii Chile la București. Documentele necesare obținerii acestei vize sunt: contract de muncă semnat de cele două părți sau doar de angajator în fața unui notar public, supralegalizat de către Ministerul Justiției și Ministerul Relațiilor Externe Chile; CV solicitant, actul de constituire a firmei angajatoare, declarație de impozit (pe ultímele trei luni), certificat de cazier juridic, certificat medical, pașaport valabil, 4 fotografii, alte documente justificative ce pot fi solicitate de consul.
Se recomandă cetățenilor români să nu accepte contracte de muncă sumare, care nu prevăd obligația angajatorului de a le plăti asigurările sociale sau biletele de avion dus-întors. Trebuie menţionat faptul că, în decursul anului 2014, s-au înregistrat cazuri de cetățeni români, angajați de firme străine care desfășoară activități economice în Chile, concediați abuziv, fără să le fie puse la dispoziție biletele de avion de întoarcere în România/țara de reședință, întrucât contractele nu aveau clauze în acest sens.
Dacă firma angajatoare refuză să obțină viza de muncă de la Ambasada Chile la București/țara de reședință, este de preferat să evitaţi călătoria.

Ambasada Romaniei in Chile . Misiuni diplomatice in Chile

Ambasada României – Republica Chile

Adresa: Calle Benjamin, no. 2955, Las Condes, Santiago de Chile

Nr. Tel.: +56 2 22311893

E-mail: embajada@rumania.tie.cl

Website: http://santiagodechile.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +56 2 223 23441Consulat Onorific – Copiapo

Adresa: Calle Vallejos nr. 620, Ap. 23

Nr. Tel.: +56 77 699605

E-mail: nicupop1947@yahoo.ca