Viza pentru Belarus

Viza Belarus - informatii obtinere viza Belarus

Este necesară viza

Prin Decretul prezidențial nr. 8 din 9 ianuarie 2017, începând cu data de 12 februarie 2017, cetățenii români pot intra fără viză în Belarus pentru o perioadă de cel mult 5 zile de la trecerea prin punctul de control de la Aeroportul Național Minsk. Măsura se aplică doar călătoriilor cu avionul. Procedura de călătorie fără viză nu se aplică în cazul persoanelor care sosesc în Belarus cu zboruri din Rusia, și care intenționează să zboare către aeroporturile din Rusia (zborurile sunt considerate interne și asupra acestora nu sunt efectuate controale de frontieră).
Pentru intrarea în Belarus în regim fără viză cetățenii români trebuie să aibă asupra lor pașaport valabil sau alt document similar pentru trecerea frontierei, mijloace bănești (pentru fiecare zi de ședere, suma în valută sau în ruble belaruse, echivalentă cu cel puțin 25 euro), o poliță de asigurare medicală pentru o sumă de minim 10 mii euro, valabilă în Belarus.
Pentru cetățenii români posesori de pașapoarte simple care doresc să călătorească în Belarus cu alte mijloace de transport (autoturism, tren), este necesară obținerea vizei de intrare. Termenul de ședere în Belarus nu poate să depășească 90 de zile într-un an calendaristic, începând din data intrării pe teritoriul acestui stat. Dacă cetățeanul este nevoit să rămână în Belarus (caz de forță majoră) mai mult decât termenul indicat de viză, el este obligat să îndeplinească formalitățile necesare pentru prelungirea dreptului de ședere temporară la Oficiul pentru Imigrări din localitatea în care se află. Aceste formalități se aprobă de Autoritatea pentru Străini din cadrul Ministerului de Interne belarus (Tel: +375 17 231 3809). Termenul în care sunt soluționate astfel de cereri este de 3-6 zile lucrătoare.

Ambasada Romaniei in Belarus . Misiuni diplomatice in Belarus

Ambasada României – Republica Belarus

Adresa: Kaliningradskii pereulok, 12, 220012, Minsk\r\n

Nr. Tel.: +375 17 2927499

E-mail: minsk@mae.ro

Website: http://minsk.mae.ro

E-mail Relatii Clienti: contact@informatiiconsulare.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +375 17 2927300