Viza pentru Bahrain

Viza Bahrain - informatii obtinere viza Bahrain

Este necesară viza

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Regatul Bahrain au nevoie de viză de intrare, indiferent de scopul călătoriei şi de tipul paşaportului deţinut (paşaport simplu/simplu electronic/temporar/diplomatic/de serviciu).
Toate tipurile de documente de călătorie folosite de cetăţenii români pentru deplasarea în Regatul Bahrain trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni.
Cetăţenii români pot obţine viza de intrare la sosirea pe teritoriul Regatului Bahrain şi la punctele de trecerea a frontierei.
Începând cu data de 1 octombrie 2014, viza se poate obţine, în prealabil, aplicând, pe portalul E-Visa: www.evisa.gov.bh. Informaţii suplimentare pot fi obţinute accesând website-ul www.npra.gov.bh .
Cetăţenii români pot aplica pentru următoarele tipuri de viză:
1. Vizită: Un sponsor din Regatul Bahrain, în urma solicitării cetăţeanului român, se va ocupa de formalităţile necesare obţinerii vizei la Ministerul Afacerilor Externe local. Sponsorul va obţine un înscris format A4 de la autorităţile locale care va trebui să ajungă în posesia cetăţeanului român şi care va ţine loc de viză provizorie. La aterizare pe aeroportul din Manama, cetăţeanul român va prezenta acest înscris, iar autorităţile poliţiei de frontieră care deţin deja informaţiile despre vizitator, vor aplica viza de intrare în paşaport.
2. Turism: Este similar cazului 1. În acest caz sponsorul este unul dintre hotelurile din Regatul Bahrain menţionate pe urmatorul link: http://www.evisa.gov.bh/VisaBhrSLEn.html.
3. Afaceri: Identic cu cazurile 1 si 2, doar că sponsorul este o firmă.
Notă: Titularilor de paşapoarte temporare româneşti li se permite intrarea în Regatul Bahrain, cu condiţia ca aceştia să fi solicitat şi obţinut în prealabil viza de intrare pe acest document de călătorie.
Indiferent de tipul de viză solicitat, este obligatorie încheierea unei asigurări medicale, fie printr-o companie bahrainiană, fie printr-o companie din străinătate.
Pentru mai multe informaţii privind regimul de acordare al vizelor, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze autorităţile bahrainiene: Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Bahrain (www.mofa.gov.bh).

Ambasada Romaniei in Bahrain . Misiuni diplomatice in Bahrain

Reprezentat de Ambasada României – Emiratele Arabe Unite

Adresa: 2nd Str, No.9, W(14/1) plot No.13 at Al Rodha Area, P.O.Box 70416, Abu Dhabi

Nr. Tel.: +971 2 4459919

E-mail: abudhabi@mae.ro

Website: http://adudhabi.mae.ro