Viza pentru Arabia Saudita

Viza Arabia Saudita - informatii obtinere viza Arabia Saudita

Este necesară viza.

Pentru cetăţenii români care călătoresc în Regatul Arabiei Saudite este necesară obţinerea, în prealabil, a vizei de intrare, de la misiunile diplomatice și oficiile consulare saudite. Adresa Ambasadei Regatului Arabiei Saudite este: str. Polonă nr. 6, sector 1, Bucureşti, telefon: 0212114494, 0212121259, 0212121258, 0212121255.
Durata de şedere permisă de viză este de 30 de zile.
Subliniem că, potrivit informaţiilor autorităţilor locale, doar cetățenii români, titulari de pașapoarte biometrice pot aplica pentru vize la misiunile diplomatice ale Regatului Arabiei Saudite. Valabilitatea paşaportului trebuie să fie de minimum şase luni de la intrarea pe teritoriul acestui stat.
Nu este posibilă obţinerea vizelor la frontieră.
De asemenea, pentru posesorii vizei saudite cu intrări multiple și pentru cetățenii români rezidenți în Arabia Saudită este necesară viza de ieșire finală, sau, după caz, viza de ieșire/reintrare. Inexistența acestor vize de ieșire/reintrare sau de ieșire finală, care presupune predarea SIM-urilor de la operatorii saudiți de telefonie mobilă, predarea permiselor de rezidență și închiderea conturilor bancare, atrage automat refuzul autorităților saudite de a permite ieșirea din țară. Se refuză ieșirea și respectiv reintrarea inclusiv în situația posesorilor de vize de muncă ai căror angajatori saudiți nu au întreprins formalitățile și nu au achitat taxele prevăzute de legislația saudită.
Valabilitatea vizei saudite, tipul de viză și eventualele extinderi sau anulări ale dreptului de ședere pot fi verificate la adresa: https://www.eserve.com.sa/VVSWeb/
Atenție: În calculul dreptului de ședere și al valabilității pașaportului aveți în vedere faptul că perioada este calculată după calendarul islamic Hijri, această perioadă fiind cu câteva zile mai mică decât cea calculată conform calendarului gregorian.
Regatul Arabiei Saudite recunoaște pașapoartele temporare, dar, având în vedere că doar cetățenii români, titulari de pașapoarte biometrice pot aplica pentru viza de intrare pe teritoriul saudit, acest tip de pașapoarte se poate utiliza exclusiv în cazurile în care cetățeanul se află deja pe teritoriul saudit, pașaportul electronic a fost furat, pierdut, a expirat sau nu mai are valabilitatea necesară pentru ieșirea din această țară.
Valabilitatea paşaportului trebuie să fie de minimum şase luni de la intrarea pe teritoriul Regatului Arabiei Saudite pentru toate tipurile de pașapoarte și vize și de minim șase luni de la ieșirea din țară pentru cazurile de rezidență sau de viză cu intrări multiple.
Cetățenii români, care dețin și cetățenia saudită și care călătoresc în Arabia Saudită sau își au reședința, temporară sau permanentă, în această țară nu pot intra sau ieși cu documente de călătorie românești. Arabia Saudită nu recunoște dubla cetățenie decât în cazuri speciale, cu aprobarea autorităților saudite și există riscul reținerii documentelor de călătorie românești.
De asemenea, în cazul cetățenilor români cu dublă cetățenie, alta decât cea saudită, autoritățile din Arabia Saudită nu acceptă intrarea cu un pașaport emis de un stat terț și ieșirea cu documente de călătorie românești. În cazul în care se intră cu un document de călătorie emis de un alt stat, ieșirea din Arabia Saudită va fi permisă numai cu un nou document de călătorie emis de același stat, pașaportul sau titlul de călătorie emis de autoritățile române fiind considerat dovada că nu este nevoie de viza română și persoanei respective i se va permite intrarea în România.
Oamenilor de afaceri şi cetăţenilor străini angajaţi pe bază de contract şi membrilor de familie, li se acordă vize de intrare - ieşire, cu multiple călătorii, valabile 6 luni.
Pentru obţinerea vizei, valabilitatea paşaportului trebuie să fie de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Regatului Arabiei Saudite.
Vizele se obţin numai de la ambasadele Arabiei Saudite din străinătate. În România, vizele se pot obţine de la Secţia Consulară a Ambasadei Regatului Arabiei Saudite din Bucuresti.
Atenţie! Orice cerere de viză trebuie să fie garantată de un „sponsor”. Orice rezident străin depinde de un sponsor saudit şi trebuie să dispună de o carte de sejur (iqama).

Ambasada Romaniei in Arabia Saudita . Misiuni diplomatice in Arabia Saudita

Ambasada României – Regatul Arabiei Saudite

Adresa: King Fahad Quarter, Amin Al Rehany Street, Villa no.8, Riad - 11693

Nr. Tel.: +966 1 12630456

E-mail: office@embrom.org.sa

E-mail Relatii Clienti: consular@embrom.org.sa

Nr. Tel. Relatii Clienti: +966 1 4566205Consulat Onorific – Jeddah

Adresa: Al-Khalidieh Quarter, Rawda Street, Burj Al-Badrieh Building, 4th Floor, Office 49, P.O.Box 118649, Jeddah, 21312

Nr. Tel.: +966 12 606 604