Viza pentru Afghanistan

Viza Afghanistan - informatii obtinere viza Afghanistan

Este necesară viza

Pentru a putea intra în Afganistan este necesar să obţineţi, în prealabil, viza.
Viza turistică este valabilă o lună şi se acordă cu o singură intrare. Acest tip de viză poate fi prelungită o singură dată de către Oficiul Afgan pentru Turism din cadrul Ministerului Culturii şi Informaţiilor.
Viza de tranzit este valabilă 72 de ore în cazul călătoriei cu avionul sau 6 zile în cazul deplasării terestre.
Viza poate fi obţinută de la Ambasada Afganistanului în Polonia.
La intrarea în Afganistan prin orice punct de frontieră este imperios necesară aplicarea ștampilei de intrare.
Vizitatorii sunt obligați să solicite reînnoirea vizei anterior expirării acesteia. În caz contrar, se va aplica o amendă de 2 USD/zi pentru prima lună de întârziere și, respectiv, 5 USD/zi pentru a doua lună de întârziere. După aceasta perioadă, cetățenii străini vor fi deportați. Există însă posibilitatea ca cei aflați în situația neprelungirii vizei în termen să fie arestați până la achitarea amenzii, procedura de eliberare fiind anevoioasă și de durată
Fără existența respectivei ștampile, cetățeanul străin nu va putea părăsi Afganistanul, fiind în situația de a fi reţinut de autoritățile locale.
În aeroportul internaţional din Kabul, imediat după aplicarea ştampilei de intrare în paşaport, trebuie contactat ghişeul de confirmare a vizelor de intrare, unde se prezintă paşaportul cu noua ştampilă, două fotografii tip paşaport şi se completează un formular prin care autorităţile locale aprobă perioada de şedere. Există situaţii în care perioada de şedere aprobată poate fi mai mică decât cea menţionată în viză.
Se eliberează o legitimaţie de şedere temporară (cu fotografie), care trebuie păstrată permanent alături de paşaport, pentru identificare în eventualitatea unui control al poliţiei locale. Această legitimaţie trebuie returnată la punctul de control paşapoarte odată cu obţinerea ştampilei de ieşire din Afganistan.
Procedura menţionată trebuie repetată la fiecare intrare/ieşire din Afganistan, indiferent de existenţa altor documente de identificare internaţionale (ISAF, EUPOL, DOD etc).
Începând cu luna noiembrie 2011, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din Afganistan, prin aeroportul internaţional Kabul, toţi călătorii (inclusiv personalul diplomatic acreditat) sunt amprentaţi.
Informatii suplimentare privind viza de intrare în acest stat pot fi obtinute de la Ambasada Republicii Islamice Afganistan la Varsovia. Posesorii de pasapoarte diplomatice sunt nevoiti sa solicite viza de intrare pe teritoriul statului Afganistan cu cel putin 15 zile înainte de data plecarii.

Ambasada Romaniei in Afghanistan . Misiuni diplomatice in Afghanistan

Ambasada României – Afganistan

Nr. Tel.: +93 793 197448

E-mail: kabul@mae.ro

E-mail Relatii Clienti: roconsulat.afg@gmail.com; kabul.cons@mae.ro

Nr. Tel. Relatii Clienti: +93 793 197448