Algeria

Algeria officially the People's Democratic Republic of Algeria, is a sovereign state in North Africa on the Mediterranean coast. Its capital and most populous city is Algiers, located in the country's far north. With an area of 2,381,741 square kilometres (919,595 sq mi), Algeria is the tenth-largest country in the world, and the largest in Africa.[14] Algeria is bordered to the northeast by Tunisia, to the east by Libya, to the west by Morocco, to the southwest by the Western Saharan territory, Mauritania, and Mali, to the southeast by Niger, and to the north by the Mediterranean Sea. The country is a semi-presidential republic consisting of 48 provinces and 1,541 communes (counties). Abdelaziz Bouteflika has been President since 1999.

Ancient Algeria has known many empires and dynasties, including ancient Numidians, Phoenicians, Carthaginians, Romans, Vandals, Byzantines, Umayyads, Abbasids, Idrisid, Aghlabid, Rustamid, Fatimids, Zirid, Hammadids, Almoravids, Almohads, Ottomans and the French colonial empire. Berbers are generally considered to be the indigenous inhabitants of Algeria. Following the Arab conquest of North Africa, most indigenous inhabitants were Arabised; thus, although most Algerians are Berber in origin, most identify with Arab identity. En masse, Algerians are a mix of Berbers with some additional elements from Arabs, Turks, Sub-Saharan Africans and Andalusians (people from southern Spain who migrated after the reconquista).


Rezerva cazare in Algeria


Booking.com

Informatii despre viza in Algeria ( Viza Algeria )

Este necesară viza


Vezi Detalii

Despre Algeria

Algeria (arab: الجزائر al-Jazā"ir; berberă: Dzayer, ⴷⵣⴰⵢⴻⵔ; franceză: Algerie), oficial Republica Populară Democrată Algeria, este un stat suveran în Africa de Nord, pe coasta mediteraneană. capital și cel mai populat oraș său este Alger, situat în nordul îndepărtat al țării. Cu o suprafață de 2.381.741 kilometri pătrați (919,595 sq mi), Algeria este a zecea cea mai mare țară din lume, și cel mai mare din Africa. Algeria se învecinează la nord-est de Tunisia, la est de Libia, la vest de Maroc, la sud-vest de teritoriul Sahara Occidentală, Mauritania și Mali, la sud-est de Niger, și la nord de Marea Mediterană. Țara este o republică semi-prezidențială formată din 48 de provincii și comune 1.541 (județe). Abdelaziz Bouteflika a fost președinte din 1999. Algeria antică a cunoscut mai multe imperii si dinastii, inclusiv Numidians antice, fenicienii, cartaginezii, romanii, vandalii, bizantinii, omeyyazii, Abbasidă, Idrisid, Aghlabid, Rustamid, Fatimidii, Zirid, Hammadids, Almoravizi, Almohazii , otomanii si imperiul colonial francez. Berberii sunt în general considerate a fi indigene locuitorii din Algeria. Ca urmare cucerirea araba a Africii de Nord, cei mai mulți locuitori ai fost Arabised; Astfel, cu toate că cei mai mulți cetățeni algerieni sunt berberã la origine, cel mai identifică cu identitatea arabă. În masă, algerienilor sunt un amestec de berberilor cu niște elemente suplimentare de la arabi, turci, sub-Sahariană africani și andaluzi (oameni din sudul Spaniei, care a migrat după Reconquista). Algeria este o putere regională și de mijloc. Țară din Africa de Nord furnizează cantități mari de gaze naturale în Europa, iar exporturile de energie sunt coloana vertebrală a economiei. În conformitate cu OPEC Algeria are cele mai mari rezerve de petrol 17 din lume și al doilea ca mărime din Africa, în timp ce are cele mai mari rezerve de gaze naturale a 9-a. Sonatrach, compania națională de petrol, este cea mai mare companie din Africa. Algeria are una dintre cele mai mari militari din Africa și cel mai mare buget de apărare de pe continent; cele mai multe arme Algeria sunt importate din Rusia, cu care sunt un aliat apropiat. Algeria este un membru al Uniunii Africane, Liga Arabă, OPEC, Organizația Națiunilor Unite și este membru fondator al Uniunii Maghrebului.


Harta Algeria

algeria
Tiaret
Batna
Algeria
Denumirea in engleza Algeria
Denumirea oficiala People's Democratic Republic of Algeria
Continent Africa
Moneda DZD
Steag Algeria
Capitala Algiers
Suprafata 2381741 km2
Iesire la mare DA
Limbi vorbite
Arabic
Link-uri
Alerte calatorie in Algeria
Obiective turistice in Algeria
Viza pentru Algeria
Aeroporturi in Algeria
Vremea in Algeria
Curs valutar Algeria
Tari vecine
Niger
Libia
Mali
Maroc
Mauritania
Tunisia
Orase
Code DZ